avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere individuala

Buna seara,
Am deschis o intreprindere individuala,avand ca activitate : " cazare" .
La Administratia fiscala , am ales varianta sa platim impozit pentru numarul de camere pe care le folosim in acest scop. Inca nu ni s-a stabilit valoarea impozitului.
Va intrebam :
1) Daca in registrul de investitii,notam realizarile din anul respectiv si ...-sa zicem- valoarea investitiilor a depasit pe cea a incasarilor , se va tine cont la scaderea valorii acestui impozit,la sfarsitul anului ?
2) Care dintre cheltuielile,de peste an.pot fi considerate "investitii" ?
3) Cum pot eu sa ma asigur ca afacerea este rentabila ?

Cu toata consideratia, Petru Leah
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 19:39, 20 Martie 2012
Daca sunteti impus pe norma de venit (stabilita pe camera) , valoarea normei va fi baza impozabila (nu se modifica in functie de rezultatul afacerii). Exista coeficienti de reducere a normei, dar pentru alte aspecte decat cele mentionate de dvs. In cazul in care achizitionati mijloace fixe, in contabilitate (daca conduceti) vezi inregistra la cheltuieli uzura (cheltuieli cu amortizarea).
Ca sa vedeti daca activitatea e rentabila, faceti un plan de afaceri, si vedeti ce sistem de impozitare va avantajeaza, sistem real sau pe norme (evaluati venituri, cheltuieli , vad , caracter sezonier, reclama etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit p.f. Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata , Am o intreprindere individuala si ma ocup de cazarea turistilor . Pentru cele 6 camere declarate,Administratia ... (vezi toată discuția)
Firma impozitare 3% angajat001 angajat001 buna ziua, vreau sa deschid o firma, dealtfel foarte mica, cu ob de activitate comert momentan endetail, un prieten m-a sfatuit sa optez pt sistem de ... (vezi toată discuția)
Casarea unui mijloc fix neamortizat integral francesk77 francesk77 In cazul un mijloc fix (schela metalica) cu valoarea de inventar de 90000 lei, valoare amortizata in suma 45000 lei, la care s-a constatat un grad avansat de ... (vezi toată discuția)