avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii de catre o persoana care deja a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii de catre o persoana care deja a vandut apartamentul , insa locuieste deocamdata in el

Buna ziua,
Asa cum reiese si din titlu,as vrea sa ma ajutati spunandu-mi cum e corect sa calculez intretinerea pe luna martie ( atunci cand vor veni facturile)
Pana in 01.04.2012 am avut o doamna ca admin, incepand cu aceeasi data sunt eu.In jurul datei de 11-12.03.12 am rugat comunitatea sa ma indrume cum ar trebui sa fie formulata adeverinta pentru notar in cazul vanzarii.Am primit raspunsul, insa proprietara a refuzat sa semneze.Am intrebat adminul de la acea data ,care mi-a spus ca proprietara daca locuieste mai putin de 15 zile din luna calendaristica nu va fi trecuta dumneaei ,ci noul proprietar.Problema este alta: fosta proprietara a ap. beneficiaza de subventia de caldura la RADET,iar cand am inrebat-o pana cand mai sta in ap.mi-a raspuns ca pana la sfarsitul lunii aprilie. Cum trebuie sa procedez eu,in acest caz ? Cu respect.
Cel mai recent răspuns: cornelusha , utilizator 12:26, 5 Aprilie 2012
Plata intrtretinerii la un proprietar care a vandut apartamentul se "sfinteste " prin actul de vanazare -cumparare precum ca la ca la acea data era liber de sarcini , prin adeverinta de la asociatia de proprietari .Inseamna ca propietarul la data de ...( data actului de vanzare - cumparare ) este liber de sarcini .
Cum cheltuielile sunt cu o luna in urma , vechiul proprietar declara ca nu are nici o restanta al asociatie dar este normall sa achite pana la data vanzarii.
Persoana care locuieste in apartament mai mult de 15 zile, indiferent ca este fostul sau actualul proprietar si indiferent ce s-a scris in adeverinta trebuie sa plateasca intretinerea.
Adeverinta ii este data pe data de 10 aprilie, de exemplu, ca are platile la zi. Ce inseamna acest lucru? La avizier este lista lunii februarie, deci a platit cotele pana la 29 februarie.
Dar persoana a mai locuit si luna martie. Pe adeverinta aceasta luna martie nu era considerata, desi a locuit si chiar si era proprietar al apartamentului. Asta nu inseamna ca dupa ce s-a semnat contractul de v-c vechiul proprietar e liber de sarcini; el mai are de platit si luna martie.
Majoritatea administratorilor dau adeverinta cu un text sec cum ca omul e cu plata la zi, fara sa se gandeasca la ce va urma, cel vechi pleaca, cel nou vine si nu recunoaste exact luna tampon - martie. Pe buna dreptate.

In acest caz pe adeverinta administratorul trebuie sa scrie un text de genul:
Sumele nou aparute in debit la apartamentul mai sus mentionat, dupa data intocmirii prezentei adeverinte se negociaza intre partile direct implicate in actul de instrainare, asociatia urmand sa pretinda aceste debite noului proprietar in caz de neintelegere intre cei doi, vanzator si cumparator, pentru lunile……………………………….

Notarul va lua seama de aceasta conditie si il va instiinta pe cumparator, va propune solutii de rezolvare a situatiei, fie in contract, fie sfatuind cumparatorul sa opreasca o suma de bani din pretul casei, fie alta solutie.
Asociatia isi rezolva in felul acesta orice problema aparuta dupa eliberarea adeverintei.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
elga50, moderator
Buna ziua,
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament vandut cu datorii la intretinere cris_nedelcovici cris_nedelcovici Avem urmatoarea situatie: In luna februarie se cere adeverinta - nu erau restante la acea data. In 15 aprilie, in contractul de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)
Probleme administrator dani el dani el Buna seara, pe data de 1 martie 2018 am semnat un contract de vanzare - cumparare pentru un apartament. Fostul proprietar a adus o adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o garsonieră pe 15 aprilie, dar apar pe listele de întreținere cu plata pentru toată luna. ce să fac? mi se pare anormal să plătesc datoria fostului proprietar Jojo123 Jojo123 Buna ziua, am cumparat pe 15 aprilie o garsoniera. Astazi intretinerea s-a afisat pe luna in urma, de pe data de 1 pana pe 30 aprilie-340 lei. Eu am facut ... (vezi toată discuția)