avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de succesiune pentru persoane infiate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de succesiune pentru persoane infiate

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana infiata la varsta de 19 ani mai are drept de mostenire asupra bunurilor parintilor naturali .

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:36, 4 Aprilie 2012
Depinde de forma infierii (adoptiei). Daca adoptia a fost facuta cu efecte depline, inceteaza orice legatura de rudenie cu parintii naturali.

Adoptia cu efecte restranse, posibila anterior anului 1997 (daca nu ma insel), are ca efect pastrarea legaturii de rudenie cu parintii naturali, ceea ce inseamna ca adoptatul cu efecte restranse are vocatie succesorala in succesiunea dupa parintii naturali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

adoptia cu efecte restranse si succesiunea- consecinte CRISTINAKACSO CRISTINAKACSO Buna ziua , Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Am fost adoptata de catre bunici la varsta de 10 ani iar pe actul de adoptie scrie ca sunt adoptata cu efecte ... (vezi toată discuția)
Infiere minor lemia50 lemia50 As dori sa stiu:un minor infiat cu acordul parintilor naturali isi pierde dreptul la mostenire dupa parintii sai naturali? Multumesc (vezi toată discuția)