avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tacita relocatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tacita relocatiune

am o nelamurire....in cazul tacitei relocatiuni, daca locatorul nu percepe chiria si intelege sa il lase pe locatar sa foloseasca bunul conform destinatiei initial stabilite, atunci se poate califica aceasta operatiune jurudica intr-un contract de comodat cu titlu gratuit? (daca e vb despre un bun imobil, bineinteles)
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:11, 27 Noiembrie 2008
În niciun caz nu va putea fi calificată ca un comodat cu titlu oneros. :yeah:

Comodatul este prin esenţa lui un act cu titlu gratuit. Nu există altfel de comodat.

Ce înseamnă faptul că locatorul nu percepe chiria? Poate să o ceară oricînd în termenul general de prescripţie. Peste 2 ani şi 363 de zile. Asta nu schimbă natura tacitei relocaţiuni, prin care locaţia rămîne ceea ce este - un act cu titlu oneros.

Comodatul presupune existenţa unui acord de voinţe privind folosinţa gratuită. Simpla nepercepere a chiriei la un moment dat nu poate echivala cu intenţia liberală.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Principiul "pacta sunt servanda" dreptate dreptate Buna ziua. Sunt studenta in anul I Facultatea de Drept si am niste nelamuriri in ceea ce priveste principiul "pacta sunt servanda". Am incercat sa rezolv ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat lucabuluca lucabuluca Acum un an, impreuna cu prietenul meu am deschis o firma. Sediul social se afla la adresa apartamentului tatalui meu. Din luna iunie am renuntat la partea mea, ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere dalela dalela parintii mei au incheiat cu bunicii din partea tatalui un contract de intretinere prin care se obligau sa ii intretina in schimbul locuintei( casa plus ... (vezi toată discuția)