avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fostul sot nu vrea partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fostul sot nu vrea partaj

Buna ziua,
Am o prietena care a divortat si inca locuieste cu sotul in aceeasi casa.Copilul,minor,este in intretinerea ei.Problema este ca sotul ei spune ca degeaba face partajul pt ca el nu vrea sa plece din casa.Bani nu are sa o despagubeasca pe ea ca sa-si caute altceva.Cum se procedeaza la partaj in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 15:25, 4 Aprilie 2012
Salve,
prietena ta trebuie in orice caz sa deschida actiunea de partaj daca ea doreste asta. chiar daca sotul spune ca nu vrea sa plece din casa pana la urma ori va pleca ori o va despagubi. Chiar daca nu dispune de bani, daca nu exista intelegere intre (ex) soti, exista vari solutii. Ori se pune casa in vanzare, si fiecare isi ia jumatatea ce i se cuvine, ori unul face imprumut la banca da celuilalt partea cuvenita si ramane in intregul apartament. Este o situatie complicata dar nu imposibila. Depinde de partile implicate in proces.
Pentru partajare se formuleaza o actiune in instanta si se achita o taxa de timbru de 3% din valoarea imobilului. Imobilul se va atribui uneia dintre parti cu obligarea acesteia la plata sultei catre cealalta parte. Imobilul se poate valorifica si pretul se va imparti corespunzator cotelor stabilite de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare jumatate de casa docpaulpur docpaulpur Buna ziua. Sunt coproprietar pe jumate dintr-o casa, impreuna cu varul meu. Terenul este pe numele lui (eu sunt cetatean strain). Din motive personale, eu ... (vezi toată discuția)
Partaj lorianca lorianca in partajul cu fostul meu sot mi s-a atribuit apartamentul cu dreptul de sulta in termen de 6 luni, eu nu am acesti bani, pot face credit ipotecar? ... (vezi toată discuția)
Mama mea vrea sa ma evacueze din casa Raluca_Claudia Raluca_Claudia Tatal meu a decedat anul trecut,sunt singurul copil al parintilor mei,locuiesc cu forme legale impreuna cu sotul,fiica si mama mea in aparatamentul ... (vezi toată discuția)