avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... In ce conditii poate fi modificat un post de inspector ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

In ce conditii poate fi modificat un post de inspector asistent in inspector debutant?

in ce conditii poate fi modificat un post de inspector asistentin inspector debutant?
Cel mai recent răspuns: nicos00 , utilizator 11:28, 6 Aprilie 2012
Legea nr. 188/1999 republicată privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 77 (3) Sancţiunile disciplinare sunt:
a) mustrare scrisă;
b) diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe o perioadă de până la 3 luni;
c) suspendarea dreptului de avansare în gradele de salarizare sau, după caz, de promovare în funcţia publică pe o perioadă de la 1 la 3 ani;
d) retrogradarea în funcţia publică pe o perioadă de până la un an.
nu are legatura cu sanctionarea. nu poti retrograda un functionar definitiv - titular, pe o functie in stagiu.una este sa fii debutant una este sa fii definitiv.
asa ca retrogradarea se aplica in cazul functionarilor publici definitivi, numai pe un grad inferior definitiv.

asa ca revin. transformarea unui post de grad asistent la nivel de debutant poate avea loc numnai daca postul este vacant.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
ContSters233010, utilizator
Actul normativ si articolul care interzice expres acest lucru?
atata timp cat 188 imi spune in mod clar ce este perioada de stagiu, si cand are loc si pe ce perioada, cum poti sa retrogradezi dintr-un grad al unei functii titularizate, pe un grad de stagiu (nedefinitivata) - care are reglementari distincte cu privire la recunoasterea vechimii in specialitate, evaluare, samd.?
iar intrebarea nu era referitoare la o persoana ci la o functie: cum transformi un post intr-un altul, cu grad profesional inferior, si nu cum poti sa retrogradezi in gradul profesional o persoana.

insa chiar si asa, in cazul retrogradarii, nu exista temei legal in a retrograda un functionar public de pe o functie publica definitivata, in asa fel incat sa il aduci la nivel de stagiu.

la aplicarea acestei sanctiuni nu iti spune legiuitorul in mod expres, ca nu se poate, insa stim bine ca 188 nu reglementeaza absolut orice situatie cu care ne confruntam; astfel ca, este de datoria noastra, a functionarilor care aplica 188, sa ne citim actul normativ specific si sa il intelegem. atata timp cat intelegi diferenta dintre stagiu si definitivat, stii cum sa aplici sanctiunea de retrogradare (hotarata de comisia de disciplina), in speta.

nici in HG 1344 al comisiilor de disciplina nu avem reglementari referitoare la asa ceva, insa acest act impune ca in constituirea comisiei de disciplina sa fie cel putin un functionar public cu studii juridice sau administrative, ceea ce ma duce cu gandul ca cineva o stii ce face acolo cand cerceteaza si hotarasc santiunea, :).

exact intrebarea se referea la transformarea unui post si nu la retrogradare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum treci de la consilier juridic debutant la consilier juridic gradul 4 maier_raul2000 maier_raul2000 ma puteti sfatui si pe mine cu privire la procedura de trecere de la consilier juridic grad debutant la consilier juridic gradul IV, mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Mustrare scrisa acordata functionarului public ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti daca pentru aplicarea sancţiunii cu Musatrare scrisă a unui functionar public este necesara cercetarea prealabilă a fapteisavârşite ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni functionar public dadydady dadydady Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: in cazul constatarii unei lipse in gestiunea unui functionar public, lipsa recuperata ... (vezi toată discuția)