avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sanctiuni functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sanctiuni functionar public

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: in cazul constatarii unei lipse in gestiunea unui functionar public, lipsa recuperata integral de la acesta la momentul constatarii , ce masuri se pot lua si ce demersuri ar trebui facute ?
Cel mai recent răspuns: dadydady , utilizator 10:43, 3 Aprilie 2018
Se poate dispune si cercetarea disciplinara a functionarului respectiv.
Va multumesc pentru raspuns , daca ma mai puteti ajuta cu ceva detalii: cercetarea disciplinara se face in baza legii 188/1999 actualizata si se tine cont de Art. 85 Legea 188/1999 Sancţiunile disciplinare şi răspunderea funcţionarilor publici?
Cercetarea disciplinara va avea ca baza legala :
- Legea 188/1999
[ link extern ]

- HG 1344/2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină
[ link extern ]

- Regulamentul Intern al institutiei respective.
stiti cumva care ar fi cea mai grava masura care se poate lua?
multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
dadydady, utilizator
Cea mai grava sanctiune este : destituirea din funcția publică.

Alte discuții în legătură

Comisie disciplina functionari publici birsany birsany buna ziua ! a fost sesizata comisia de disciplina de catre compartimentul resurse umane ca un functionar a lipsit 2 zile, fiind atasate la sesizare nota ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina katap katap In aprilie 2019 am avut o altercatie verbala cu un functionar public al Directiei san vet Vaslui intr un birou al institutiei , in calitate de agent economic ... (vezi toată discuția)