avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sanctiuni functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sanctiuni functionar public

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: in cazul constatarii unei lipse in gestiunea unui functionar public, lipsa recuperata integral de la acesta la momentul constatarii , ce masuri se pot lua si ce demersuri ar trebui facute ?
Cel mai recent răspuns: dadydady , utilizator 10:43, 3 Aprilie 2018
se pote aplica direct acesta sanctiune sau trebuie mai intai aplicata mustrare, sanctiune, etc. ?
multumesc
Se poate aplica direct acea sanctiune ... Insa, la individualizarea sancțiunii disciplinare se va ține seama de cauzele și gravitatea abaterii disciplinare, împrejurările în care aceasta a fost săvârșită, gradul de vinovăție și consecințele abaterii, comportarea generală în timpul serviciului a funcționarului public, precum și de existența în antecedentele acestuia a altor sancțiuni disciplinare care nu au fost radiate în condițiile legii.
multumesc mult pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie disciplina functionari publici birsany birsany buna ziua ! a fost sesizata comisia de disciplina de catre compartimentul resurse umane ca un functionar a lipsit 2 zile, fiind atasate la sesizare nota ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina katap katap In aprilie 2019 am avut o altercatie verbala cu un functionar public al Directiei san vet Vaslui intr un birou al institutiei , in calitate de agent economic ... (vezi toată discuția)