avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie CI

Buna ziua.
Am trimis CV-ul la o firma de recrutare pentru munca in strainatate acum o luna,iar astazi am primit raspunsul insa mi se solicita sa trimit prin e-mail o copie dupa CI.Daca firma se dovedeste a nu fi serioasa poate sa foloseasca copia dupa CI in alte scopuri?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:59, 5 Aprilie 2012
Ati verificat daca acea societate este inregistrata la ITM ca agentie de plasare a fortei de munca?
Da pentru ce sa trimiteti copia CI ?. Daca dvs. o trimiteti de buna voie ea poate fii folosita in diferite scopuri poate mai putin ortodoxe. De aceea contactati telefonic firma si intrebati care este scopul acestei solicitari. Daca este necesar va prezentati personal cu buletinul la ei.
Buna seara. Le-am trimis un e-mail in care le-am cerut cateva detalii referitoare la CI si mi-au trimis urmatorul raspuns :
" auswahl_ro@yahoo.de:
buna seara

in legatura cu nelamuririle dvs va raspundem urmatoarele:

1-copiile cartilor de identitate sunt cerute pentru a demonstra ca datele pe care ni le-ati furnizat anterior sunt corecte si nu ale altei persoane, pentru ca s-a intamplat ca multe persoane au dat datele altor persoane si atunci cand au fost chemati la preselectie acestia au fost respinsi;
2-datele din cartea de identitate sunt cerute pentru a fi verificate ca persoana respectiva sa nu aibe interdictie in ue;
2-aceste date de pe cartile de identitate sunt introduse in baza noastra de date si de multe ori sunt alese numeroase persoane fara a se mai prezenta la preselectie iar in aceste cazuri persoanele acceptate primesc direct acasa contractul de munca.

va multumim "




Singurele lucruri pe care le stiu despre aceasta sunt adresa de e-mail " auswahl_ro@yahoo.de" si numele persoanei de contact.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Ce date le-ati dat inainte?
Daca nu le-ati dat si CNP-ul, puteti face o copie dupa CI si sa puneti pasta corectoare peste CNP (sau sa ''mazgaliti'' pur si simplu peste el) inainte de a le trimite copia, ca sa aiba o dovada a faptului ca numele si domiciliul sunt aceleasi cu cele declarate.

Argumentul cu verificarea interdictiei nu sta in picioare pentru ca nu au cum sa verifice daca aveti sau nu interdictie. Sper sa nu fac o afirmatie gresita.

Iar ultimul, cu ''de multe ori sunt alese persoane fara a se mai prezenta la preselectie'', este abureala curata.
Urmati sfatul lui @freeelis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare acte personale unei terte persoane: pot fi folosite copiile in alte scopuri? ovi31diu ovi31diu MI-au fost cerute sub forma scanata niste documente personale (C.I.,acte studii.caziere) de catre o firma in vederea gasirii unui loc de munca.Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
E legal sa mi se solicite copie color c.i. pentru a retrage bani dintr-un cont pe un sait de pariuri? ContSters206895 ContSters206895 buna ziua!! as avea si eu o intrebare....mi-am facut cont la un site de pariuri...si cand vreau sa retrag bani din contul respectiv imi cere sa faca ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot convinge ca acest anunt de angajare este corect si legal, daca se cer bani si date personale inainte de angajare Floarea Cring Floarea Cring In urma analizei CV-ului dumneavoastra ati fost selectat pentru a doua etapa a preselectiei pentru ocuparea postului din cadrul companiei PayPall Europe ... (vezi toată discuția)