avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda lipsa rovinieta

Am primit azi plicul cu vestea buna cum ca m-au prins fara rovinieta undeva in drum spre Pascani, eu locuind in Baia Mare.

Problema e ca anul trecut, cand s-a produs fapta, masina mea era furata si a fost gasita ulterior de catre politie in Pascani, dupa vreo doua saptamani, abandonata. Deci, evident, nu eram eu la volan :)

Ma puteti sfatui ce as putea face in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Empire , utilizator 15:59, 6 Aprilie 2012
Contestati procesul verbal de amenda in instanta, pe motiv ca nu dvs. ati condus masina, dar trebuie sa puteti faceti dovada -in instanta- ca masina era furata in acea perioada.
Daca data contraventiei este mai mare de 6 luni fata de data de primire prin posta a pv de contraventie, puteti ataca si pe acest motiv de nulitate absoluta.
Daca pv de contraventie nu este semnat este alt motiv de nulitate absoluta a pv de amenda
Dar... primul motiv este cel mai puternic si este si real.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
livis, utilizator
In termen de 15 zile de la comunicarea PV formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde se invoca ca ati fost surprins circuland pe drumurile publice fara a detine rovinieta,invocand pe de o parte semnatura electronica a emitentului si pe de alta parte proband cu dovada de la politie ca masina dvs a fost furata anterior
Cu ocazia depunerii contestatiei anexati raspunsul dat de organele de politie care au inregistrat sesizarea referitor la furtul de auto(cu indicarea perioadei) sau copie dupa hotararea judecatoreasca, in caz de a fost un proces referitor la acest dosar
Multumesc pentru raspunsuri.

Insa judecatoria emitenta e in Bistrita, daca as face toate drumurile necesare din Biaa Mare, as iesi pe final in pierdere mai mare decat daca as plati amenda.
Nu trebuie neaparat sa va deplasati la Bistrita, puteti trimite contestatia si celelalate inscrisuri prin posta, cu confirmare de primire ( desigur aceasta sa fie formulata in termen). Pueti desemeni sa cereti ca judecata sa se faca si in lipsa dvs conform art 242.cod. proc. civ.

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta oitaus78 oitaus78 Am primit procesul verbal sa platesc amenda 125RON pentru ca am circulat fara vignieta. Problema este ca a ajuns la mine in 4 luni si 2 zile (data postei) / 4 ... (vezi toată discuția)
Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta dodo2009 dodo2009 Buna seara Am primit 3 amenzi ca am circulat fara rovinieta pe 10, 11 si 18 sept 2011, a uitat ca a expirat (avea pe 1an). Le-a primit pe data de 10martie ... (vezi toată discuția)