Am primit azi plicul cu vestea buna cum ca m-au prins fara rovinieta undeva in drum spre Pascani, eu locuind in Baia Mare.
Problema e ca anul trecut, cand s-a produs fapta, masina mea era furata si a fost gasita ulterior de catre politie in Pascani, dupa vreo doua saptamani, abandonata. Deci, evident, nu eram eu la volan :)
Ma puteti sfatui ce as putea face in situatia asta?
Teoretic da, ii primiti, nu prea stiu cum ii primiti pe cei 28 euro -contravaloarea despagubirilor de la CNADNR (parca asa se numeste) dar va sfatuiesc sa nu platiti pentru ca nu are rost. Procesul il cistigati si... chiar daca il pierdeti perioada de 48 ore de plata a 1/2 din amenda curge de la data pronuntarii sentintei.
Nefiind sigur ca o veti castiga, va recomand ca cel putin partea de amenda datorata bugetului local( primariei) sa o achitati la jumatate din minim (in 48 ore) pentru a evita o eventuala dublare. Partea de 28 E nu se dubleaza( este bine sa mai amanati plata cel putin pana la pronuntarea solutiei). In cazul in care castigati, puteti primi inapoi suma achitata in bugetul local daca nu mai aveti obligatii pentru anul in curs, daca aveti, se vor compensa.
Pentru ca din OG 15/2002 modificata si completata...,responsabilitatea detinerii rovinietei este a posesorului de autovehicul, va poate pune in dificultate, este bine ca in formularea contestatiei, sa argumentati cat mai bine posibilitatea ca dvs sa nu fi circulat stiindu-va fara rovinieta, si nici sa nu fi instrainat auto, iar faptul ca v-a fost furat a fost o situatie independenta de vointa dvs.Consider ca sansele de castig, sunt mari daca la data constatatarii, auto era inregistrat la furturi.
Succces !
Cand am coborat dimineata sa merg la servici, masina nu mai era in parcare, urmatoarea directie a fost Politia :)
Am si procesul de predare/primire cand am fost nevoit sa merg dupa ea in Pascani. In intervalul asta a luat-o radarul.
Motivul pentru care masina nu avea rovinieta e ca nu o folosesc decat sa merg cu ea la servici, nu ca as incerca sa pacalesc cumva legea.
Voi trimite actele in Bistrita si sper sa se rezolve fara cheltuieli prea mari.
Multumesc din nou!
Amenda rovinieta
oitaus78
Am primit procesul verbal sa platesc amenda 125RON pentru ca am circulat fara vignieta. Problema este ca a ajuns la mine in 4 luni si 2 zile (data postei) / 4 ... (vezi toată discuția)
Amenda radar
oanaelena
am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)