avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare definitiva si irevocabila cu privire la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare definitiva si irevocabila cu privire la dreptul de proprietate asupra unei constructii dobandite prin efectul accesiunii imobiliare artificiale

Constructia respectiva are o suprafata mai mare , compusa din mai multe camere fata de hotararea pronuntata , asa cum reiese si din raportul de exertiza tehnica specialitatea constructii dar hotararea a fost data pentru o suprafata mai mica si un numar de camere mai putine deoarece avocatul pe care l-am avut in proces a cerut eronat o suprafata mai mica si camere mai putine , eu neprezentandu-ma la proces fiind reprezentat doar de avocat.Cum se poate indrepta aceata eroare , comform carui articol din codul de procedura civila si care este calea de atac?Avocatul pe care l-am avut la proces este plecat din tara.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
p2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:04, 5 Aprilie 2012
Chiar daca ati8 solicitat in actiune o suprafata mai mica si un numar mai mic dce c amere , dupa efectuarea expertizei puteati sa precizati actiunea in sensul ca suprafata este cea rezultata din expertiza si sa soilicitati admiterea actiunii preciozate , omologarea raportul;ui de expertiza,. Incercati sa solicitati indreptarea eroirii amteriale sau declarati apel (recurs) in termen de 15 zile de la comunicare.
Ce inseamna "avocatul pe care l-am avut in proces a cerut eronat o suprafata mai mica si camere mai putine"? Daca inseamna ca asta a solicitat prin cererea de chemare in judecata, nu mai puteti sa faceti absolut nimic acum, cand hotararea e definitiva si irevocabila.

Cererea de chemare in judecata determina cadrul procesual in care se va desfasura judecata atat din punctul de vedere al partilor, cat si din punctul de vedere al obiectului cererii (pretentia concreta). Instanta nu poate largi cadrul procesual prin modificarea obiectului cererii, aceasta posibilitate fiind recunoscuta numai partilor.

Potrivit art. 129, alin. (6) Cod procedura civila, in toate cazurile judecatorii hotarasc numai asupra obiectului cererii deduse judecatii. Prin urmare, instanta nu poate depasi limitele obiectului fixat de reclamant, in sensul ca nu poate sa acorde mai mult decat s-a solicitat chiar daca din probe rezulta ca reclamantul are dreptul la mai mult, altceva decat s-a cerut sau mai putin decat s-a cerut.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hotãrâre judecãtoreascã cioarec carmen cioarec carmen Formularea recursului de către reclamantă suspendă executarea hotărârii în cazul unui proces în pretenţii ? (vezi toată discuția)
Explicatia expresiei cade în pretenþii cioarec carmen cioarec carmen Care este întelesul juridic al expresiei CADE ÎN PRETENTII la o acţiune în pretenţii când la sfârşitul procesului suma care a fost cerută de creditor ... (vezi toată discuția)
Recuperare tichete de masa niculinapopa niculinapopa Buna ziua! In data de 14 mai ,am un nou termen pentru recup. drepturi banesti si tichete de masa pe ultimii 3 ani. D-l expert mi-a comunicat ca va depune ... (vezi toată discuția)