avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Au ramas la avocat unele documente - am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Au ramas la avocat unele documente - am vrut sa divortam

am si eu o mica problema acum cateva lunii de zile am cazut de comun acord cu sotul sa bagam divort,am mers la o avocata (care este prietena de familie cu sotul si soacra) am depus actele printre care si contractul casei(contractul este pe numele meu si este donatie)iar dupa cateva zile ne-am razgandit si am sunat-o pe avocata si iam zis ca nu mai vrem sa divortam ca am vrea sa ne mai dam o sansa ptr copilas.Problema e ca ma tot amana cu actele imi tot zice ca e mai bine sa stea la ea ca poate ne razgandim.Am uitat sa subliniez ca contractul nu e original dat e o copie.ce vreau sa va intreb este ca mie mie frica ca nu cumva sa faca ceva cu actul respectiv dat fiind ca e prietena cu soacra si nu mai are casa.va rog sa ma lamuriti si pe mn.CE ma mai pus pe ganduri a fost ca eu din cate stiu de legelizat un act trebuie sa fie pers in cauza iar avocata cand am fost actu de casatorie nu era legalizat si mia zis cal legalizeaza ea .sant derutata si speriata va rog sa ma lamuriti si pe mn.cu respect
Nu are ce sa faca cu o simpla copie nelegalizata a contractului casei.
Dvs. la ce va ganditi mai exact ca s-ar putea intampla?
Probabil o sa va inapoieze actele cat de curand,oricum stati linistita nu are ce sa faca cu ele.
Avocata este obligata sa va restituie chiar si copiile xerox, daca solicitati acest lucru.
Nu va poate refuza, nici macar din speranta meschina ca totusi veti dori sa divortati.

Probabil nu vi le-a returnat pentru a nu va inapoia partea din onorariu platita poate in avans (pentru serviciile neefectuate) sau pentru a va mentine ca potentiali clienti in viitor.

Mergeti si cereti-va documentele.

In alta ordine de idei, nu are de ce sa va fie teama pentru acea xerocopie a contractului imobilului. Nu o poate folosi.
Pentru ca avocata este prietena de familie cu sotul, trimiteti-l pe sot sa ceara actele, mai ales ca acum va mai acordati o sansa, dupa cum spuneti. In acest fel va intariti increderea cu sotul si va recuperati actele.
De acord cu Gabriela.
Mergeti si cereti actele, sunt ale dv. si are obligatia legala sa vi le inapoieze pe toate.
Cu legalizarea nu pricep, depinde despre ce e vorba; sigur ca pot legaliza un act in numele si pe seama clientului daca am ORIGINALUL si CLIENTUL E E ACORD cu asta. Dar ce legalizare a certificatului de casatorie si pentru ce, nu pricep.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din strainatate nicollleta nicollleta Buna ziua..am revenit cu o alta problema.Pe scurt: Eu m-am casatorit in februarie 2006 si in iunie 2006 eram deja separati,el plecand fara sa dea nici o ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un indian Bunty Bunty Ma numesc Alina acuma sunt in India si as vrea sa ma casatoresc cu un indian la ambasada din delhi am sunat si am vorbit cu conslatarul mi-a spus ca nu mai are ... (vezi toată discuția)