avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nu pot obține o nouă carte de identitate după ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nu pot obține o nouă carte de identitate după divorț deși nu am făcut partajul și încă sunt coproprietar, mi se cere o confirmare de la fostul soț că locuiesc acolo. Cum pot rezolva situația asta? El este în străinătate și nu vrea să mă ajute

Dupa divortul de sotul meu mi-am pierdut buletinul si am intampinat o problema majora cand am incercat sa mi-l refac.Divortul a fost finalizat insa partajul nu a fost inceput inca din cauza problemelor financiare si a sotului meu care nu doreste o cale amiabila.La ghiseu,domnul de acolo mi-a spus ca nu ma poate ajuta in intocmirea unui nou buletin dupa pierderea celuilalt [ tin sa mentionez ca buletinul fusese deja schimbat cu numele vechi de familie dupa divort ] deoarece am nevoie de confirmare de la fostul meu sot cum ca locuiesc la adresa respectiva.Fostul meu sot nu doreste sa ma ajute,iar cu toate ca actele casei sunt tot pe numele meu si locuiesc la adresa de mai bine de 20 de ani si el in strainatate,tot nu imi este luat in calcul ca si rezidenta stabila caz in care nu am putut face nimic.Am auzit de la un prieten ca as putea cere confirmarea unui vecin cum ca locuiesc la adresa.Va rog ajutati-ma,am incercat sa caut legea respectiva dar nu am putut gasi nimic,nu stiu ce pot sa fac iar fara buletin in momentul de fata imi este toata viata data peste cap.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:40, 26 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg, aveti act de proprietate, hotararea de divort si nu va face carte de identitate ca ce, ca trebuie sa confirme fostul sot ca stati acolo?
Mergeti cu urmatoarele acte si va face buletin
CEREREA TIP;

- DOCUMENTUL CU CARE SE FACE DOVADA SPAŢIULUI DE LOCUIT (original şi xerocopie);

- CERTIFICAT DE NAŞTERE (original şi xerocopie);

- CERTIFICAT DE CĂSĂTORIE PĂRINŢI SAU HOTĂRÂRE (CERTIFICAT DE DIVORŢ) (original şi xerocopie), acolo unde este cazul;

- CONTRAVALOAREA C.I. ÎN SUMĂ DE 7 LEI (se achită la ghişeu).
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Partajul inca nu a fost facut iar locuinta este considerata bun comun.Am depus actele de mai sus deja si m-au pus sa aduc de la notar o dovada scrisa ca partajul nu s-a efectuat in urma divortului si ca dupa divort locuiesc la aceeasi adresa.La notar am intimpinat din nou probleme cum ca nu poate sa mi le elibereze fara act de identitate pe motiv ca nu are cum sa ma identifice.Ce pot sa fac? Eu nu mai inteleg nimic din tot taraboiul asta
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu un extras de carte funciara, dovediti ca sunteti inca proprietar, se poate obtine si online. Va faceti cont si platiti 20 de lei.

epay.ancpi.ro
Politia ( SPCLEP) este obligata sa va emita macar carte de identitate provizorie pina la eliberarea noii carti de identitate.Dar si asa este un abuz daca duceti dovada spatiului si extrasul de CF actualizat.Iar asta cu acordul sotului cu care sinteti in divort e o enormitate.
Cand si-a schimbat sotia domiciliul ne-am trezit ca ne-au spus vecinii c-a venit sa se intereseze politia daca locuieste la noua adresa, asta fara sa ceara la depunerea dosarului dovada locuirii la adresa... Intrebati-i de varianta cu vecinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)
Despre buletin RamoMoca RamoMoca Buna se poate face buletinu in alt judet eu ma nascut la hunedoara și as vrea sa al fac la sibiu ma poate lua cineva in spatiu dece acte am nevoie va ... (vezi toată discuția)
Expirare buletin. proprietarul imobilului (tata) este plecat din tara. koss_x_treeme koss_x_treeme DOCUMENTE NECESARE: Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate imi trebuiesc urmatoarele: - cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de ... (vezi toată discuția)