avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz executare hotarare judecatoreasca definitiva si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz executare hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila

Am o hot. judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru o suma de bani constand in drepturi salariale si o suma de 150 roni constand in cheltuieli de judecata.

Angajatorul a emis un ordin de plata pt. Drepturile salariale cuvenite, dar refuza sa imi dea cei 150 de lei, cheltuieli de judecata, pe motiv ca in bugetul institutiei nu exista prevazut un capitol referitor la "cheltuieli judiciare". Mie acest lucru mi se pare o aberatie, in contextul in care codul penal prevede sanctiuni clare in cazul neexecutarii in termenul de 15 zile.

Mentionez ca eu am fost de buna credinta si am asteptat mai bine de o luna sa imi dea acesti bani, iar acum ma trezesc cu nebunia asta pe cap.

Ce pot face?

Cer sa mi se motiveze in scris? Sau depun direct plangere penala?

Se pot folosi in mod real de schema cu bugetul pentru a-mi refuza plata celor 150 de lei? Poate aceasta "scuza" sta in picioare in instanta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alinabuzaianu , utilizator 12:16, 5 Aprilie 2012
Incercati sa le spuneti ca veti face plangere penala.
Daca nu va cred depuneti plangerea penala.
Sa va dea raspuns scris, insa tot la instanta trebuie depusa plangerea, nu in penal.
Solicitati instantei legalizarea si investirea cu formula executoriue a hotararii judecatoresti pentru recuperarea cheltuielilor de judecata . Depuneti hotararea judecatoreasca la un executor judecatoresc , achitati un onorariu , asteptati efectuarea procedurii de poprire in contul debitorului a sumei respective de 150 lei la care se vor adauga si cheltuielile de executare .
Multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale catalina76 catalina76 Buna ziua, De aproape o luna de zile, mi-a incetat contractul de munca (restrangere de activitate..preaviz..toate cele). Fostul patron refuza sa-mi ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca neplata salarii,bonuri,garantii diana2502 diana2502 as dori sa stiu cum pot formula o cerere de chemare in judecata pentru neplata salariilor si ce sanse de castig sunt.plata salariilor se face pe data de 11 a ... (vezi toată discuția)
Societate care refuza depunere documente intr-o expertiza pentru calculare drepturi salariale . ce se poate face? Roxana83 Roxana83 Buna ziua , am cateva intrebari : 1. Ce se poate face daca societatea refuza sa depuna documentele solicitate pentru calculare drepturi salariale si de natura ... (vezi toată discuția)