Am o hot. judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru o suma de bani constand in drepturi salariale si o suma de 150 roni constand in cheltuieli de judecata.
Angajatorul a emis un ordin de plata pt. Drepturile salariale cuvenite, dar refuza sa imi dea cei 150 de lei, cheltuieli de judecata, pe motiv ca in bugetul institutiei nu exista prevazut un capitol referitor la "cheltuieli judiciare". Mie acest lucru mi se pare o aberatie, in contextul in care codul penal prevede sanctiuni clare in cazul neexecutarii in termenul de 15 zile.
Mentionez ca eu am fost de buna credinta si am asteptat mai bine de o luna sa imi dea acesti bani, iar acum ma trezesc cu nebunia asta pe cap.
Ce pot face?
Cer sa mi se motiveze in scris? Sau depun direct plangere penala?
Se pot folosi in mod real de schema cu bugetul pentru a-mi refuza plata celor 150 de lei? Poate aceasta "scuza" sta in picioare in instanta?
Solicitati instantei legalizarea si investirea cu formula executoriue a hotararii judecatoresti pentru recuperarea cheltuielilor de judecata . Depuneti hotararea judecatoreasca la un executor judecatoresc , achitati un onorariu , asteptati efectuarea procedurii de poprire in contul debitorului a sumei respective de 150 lei la care se vor adauga si cheltuielile de executare .