avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Prejudiciu de imagine
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Prejudiciu de imagine

Aș dori să-mi spuneți cum și unde pot acționa în justiție pe responsabilii/administratorii unui site pentru prejudiciu de imagine, ofense și denigrări și pentru publicarea de date cu caracter personal pe paginile respective. Vă mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: enigmescu , utilizator 13:04, 9 Aprilie 2012
Ii puteti actiona la instanta de la domiciliul acestor persoane, in temeiul unei actiuni in pretentii.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Andrei Dina, Avocat
Problema e că n-am putut afla unde anume originează paginile respective, dar am vaga bănuială că e vorba de SUA sau Australia. În plus, din cele citite la capitolul termeni și condiții, administratorii site-ului se spală pe mâini de responsabilitate zicând doar că răspunderea este a clienților lor (înregistrați) pentru datele făcute publice pe paginile lor. La cine (sau unde) ar trebui să mă adresez pentru a înainta o acțiune în instanță ÎN ȚARÃ? Am subliniat „în țară” pentru că nu mi se pare normal să trebuiască să te adresezi altor instanțe de afară pentru cauze care privesc cetățenii acestei țări. Și ce șanse reale am să demarez o astfel de acțiune în justiție? Și ce procuror din România s-ar ocupa de instrumentarea unui astfel de dosar? Văd că cetățenii români care aduc prejudicii unor cetățeni străini sunt prinși și duși legați în instanțe pentru diferite acte ilegale în mediul informatic. Nu se aplică aceleași principii și în privința cetățenilor străini care provoacă ilegalități împotriva cetățenilor români???
Vă rog mult, chestiunea este mai mult decât serioasă și n-aș vrea să mă dau bătut din cauza unor piedici puerile.
Trebuie să precizez că persoana pe care o bănuiesc eu că ar fi recurs la această mizerie locuiește în Australia, în statul Victoria (unde am locuit pentru aproximativ 4 ani). Din ce cunosc eu, legile sunt extrem de restrictive acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambasada poate sa introduca cererea de chemare in judecata ca mandatar? aidu aidu Trebuie sa introduc o cerere de chemare in judecata la o instanta din Australia. Insa mi se cere adresa australiana, ceea ce nu am si nici nu cunosc pe nimeni ... (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei romane! dumitru.spernic dumitru.spernic va rog mult sa ma ajutati cu cateva sfaturi. sunt cetatean al republicii moldova si as dori sa dobandesc cetatenia romana. prin ambasada de la chisinau poate ... (vezi toată discuția)
Depunerea cererii pentru redobandirea cetateniei romane sandrew sandrew Sunt cetatean Republica Moldova, am depus cerere pentru programarea datei pentru depunerea cererii de redobandire la consulatul romaniei in chisinau in ... (vezi toată discuția)