Aș dori să-mi spuneți cum și unde pot acționa în justiție pe responsabilii/administratorii unui site pentru prejudiciu de imagine, ofense și denigrări și pentru publicarea de date cu caracter personal pe paginile respective. Vă mulțumesc mult.
Problema e că n-am putut afla unde anume originează paginile respective, dar am vaga bănuială că e vorba de SUA sau Australia. În plus, din cele citite la capitolul termeni și condiții, administratorii site-ului se spală pe mâini de responsabilitate zicând doar că răspunderea este a clienților lor (înregistrați) pentru datele făcute publice pe paginile lor. La cine (sau unde) ar trebui să mă adresez pentru a înainta o acțiune în instanță ÎN ȚARÃ? Am subliniat „în țară” pentru că nu mi se pare normal să trebuiască să te adresezi altor instanțe de afară pentru cauze care privesc cetățenii acestei țări. Și ce șanse reale am să demarez o astfel de acțiune în justiție? Și ce procuror din România s-ar ocupa de instrumentarea unui astfel de dosar? Văd că cetățenii români care aduc prejudicii unor cetățeni străini sunt prinși și duși legați în instanțe pentru diferite acte ilegale în mediul informatic. Nu se aplică aceleași principii și în privința cetățenilor străini care provoacă ilegalități împotriva cetățenilor români???
Vă rog mult, chestiunea este mai mult decât serioasă și n-aș vrea să mă dau bătut din cauza unor piedici puerile.
Trebuie să precizez că persoana pe care o bănuiesc eu că ar fi recurs la această mizerie locuiește în Australia, în statul Victoria (unde am locuit pentru aproximativ 4 ani). Din ce cunosc eu, legile sunt extrem de restrictive acolo.