avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului la o salariata care a nascut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului la o salariata care a nascut

Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac cu o salariata, care nu poate beneficia de concediu pt cresterea copilului pt ca nu are stagiul de cotizare necesar, dar nici la servici nu poate sa vina din cauza copiilor. Se poate desface contractul de munca? Concediul de maternitate i s-a terminat de o saptamana, de atunci tot asteptam sa vina la sediul firmei sa gasim o solutie, dar degeaba. Ce pot sa fac? Sa o trec nemotivata in pontaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 5 Aprilie 2012
Poate beneficia de somaj? .. ii trebuie un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii la somaj...
1. Verificati in Regulamentul intern al unitatii care este perioada de lipsa nemotivata dupa care poate fi sanctionata disciplinar, inclusiv cu concedierea.

2. Faceti-i o scrisoare in care ii aduceti la cunostinta sa vina sa-si clarifice situatia.

3. Daca nu are nici o reactie la comunicarea dvs. atunci incepeti procedura de concediere cu art.61. lit.a) din Codul muncii.

4. Daca nu prezinta un certificat medical atunci o pontati nemotivat pana o concediati.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Fiind vorba despre o suspendare de drept a c.i.m. , atunci se poate emite o decizie prin care se constata incetarea suspendarii c.i.m. la data expirarii concediului de maternitate ... alaturat ii comunicati printr-o adresa care este situatia ei in momentul de fata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am un angajat care doreste incetare contract la zi dar trimite un sms ca doreste acest lucru si nu vine sa faca cererea de demisie. Am dreptul ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz RENATA2014 RENATA2014 Buna ziua, Cum procedez daca angajatul refuza sa vina la lucru in perioada de preaviz? (vezi toată discuția)
Concediere ContSters138151 ContSters138151 cum se poate realiza concedierea unei persoane care nu este de gasit? (vezi toată discuția)