La data de 01.01.2012 am revenit din CCC pana la 2 ani.La revenire am fost obligata sa prestez munca pe un alt post,inferior celui avut inainte de intrarea in CCC fara a fi consultata in legatura cu aceasta schimbare a incadrarii si fara a se intocmi un act aditional la CIM. Remuneratia nu a fost schimbata dar au fost stabilite niste target-uri imposibil de realizat sub amenintarea ca voi fi platita in functie de procentul realizat din target-ul respectiv,adica daca realizez 50% voi primi 50% din salariu,
daca realizez 25% tot atat voi primi din salariu. Probabil prin aceasta procedura se urmareste ori ca eu sa renunt la post prin demisie,ori sa fiu concediata ca necorespunzatoare profesional. Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca am fost trimisa pe alt post si as dori sa stiu ce pot face in situatia asta.
Potrivit art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Asadar, trebuia sa reveniti pe acelasi post sau pe un post echivalent ... in cazul modificarii c.i.m. trebuia sa se incheie un act aditional la c.i.m., conform art.41 alin.1 C.mun.
Multumesc pentru informatii. Imi cer scuze,dar as mai dori sa imi spuneti daca ar fi bine sa solicit in scris angajatorului revenirea pe postul avut anterior CCC, pentru ca la ce e scris trebuie dat un raspuns legal, verba volant,scripta manet. Stiti ca orice divergenta cu angajatorul,chiar daca se refera la abuzuri ale acestuia,are impact negativ asupra salariatului. Angajatorul are posibilitatea sa ii faca viata un calvar salariatului si chiar legal cf. Codului Muncii.