avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu dupa concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu dupa concediu de crestere a copilului

Buna ziua!
As dori sa aflu daca te intorci din concediu de ingrijire copil firma iti poate da salariu mai mic decat cel pe care l-ai avut ? daca este asa exista o lege? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SimonaBu , utilizator 13:35, 9 Aprilie 2012
Potrivit art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

In speta, revenirea din CCC la locul de munca trebuia facuta pe aceeasi functie si salariu avut inainte de intrarea in CCC ... modificarea ulterioara a salariului putandu-se face numai prin incheierea unui act aditional la c.i.m.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la job, salariu marit? aminea aminea Buna ziua, Urmeaza sa ma intorc din ccc. Angajatorul m-a informat ca salariile au fost marite, referitor la al meu nu stie sa spuna daca se va mari imediat ... (vezi toată discuția)
Intrebare vbc vbc Am dreptul la majorarile salariale ce au survenit in perioada in care eu am fost in concediul de crestere copil? (vezi toată discuția)
Drepturile mamelor amalkka amalkka buna ziua, In prezent sunt in concediu de crestere a copilului (2 ani). Din ianuarie probabil ca voi reveni la lucru. As dori sa stiu daca angajatorul are ... (vezi toată discuția)