Buna ziua!
As dori sa aflu daca te intorci din concediu de ingrijire copil firma iti poate da salariu mai mic decat cel pe care l-ai avut ? daca este asa exista o lege? Multumesc!
Potrivit art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
In speta, revenirea din CCC la locul de munca trebuia facuta pe aceeasi functie si salariu avut inainte de intrarea in CCC ... modificarea ulterioara a salariului putandu-se face numai prin incheierea unui act aditional la c.i.m.
Intrebare
vbc
Am dreptul la majorarile salariale ce au survenit in perioada in care eu am fost in concediul de crestere copil? (vezi toată discuția)
Drepturile mamelor
amalkka
buna ziua,
In prezent sunt in concediu de crestere a copilului (2 ani).
Din ianuarie probabil ca voi reveni la lucru. As dori sa stiu daca angajatorul are ... (vezi toată discuția)