avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile mamelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile mamelor

buna ziua,

In prezent sunt in concediu de crestere a copilului (2 ani).
Din ianuarie probabil ca voi reveni la lucru. As dori sa stiu daca angajatorul are dreptul sa imi modifice salariul in conditiile care ma voi intoarce pe acceasi functie dar intr-o agentie, nu in sucursala unde lucram inainte. Intreb asata pt ca colegul pe care il voi inlocui are salariul mai mic decat al meu.

Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 8 Noiembrie 2012
Art. 10 alin. 7 din Legea 202/2002:

La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Deci nu va poate modifica salariul decat cu acordul dvs.
Aceste modificari se pot face numai cu acordul dvs dupa revenirea din CCC si in urma incheierii unui act aditional la c.i.m. ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale KarmenM KarmenM Buna ziua! Am o nelamurire in privinta Art.10 (7) din Legea nr.202/2002: \\"La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de maternitate Alinarazvan Alinarazvan La revenirea din concediu de maternitate angajatorul imi va acorda dreptul salarial cu majorările aferente perioadei in care eu am fost in acest concediu de ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)