Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o dilema pe care o am.
Anul trecut am devenit mamica. Sunt salariat de foarte multi ani intr-o companie si anul trecut la 1 aprilie am intrat in concediu de maternitate apoi in concediu de crestere copil. Am inteles ca voi primi fisa fiscala pe 2011 si intrebarea mea este daca , neavand in 2011 alte venituri in afara de cele salariale, de venitul aferent concediului de maternitate si a indemnizatiei de crestere copil, sunt obligata sa depun fisa fiscala la administratia de care fac parte?
Fisele fiscale au fost depuse de angajator la administratia finantelor publice pana la sfarsitul lunii februarie, iar dumneavoastra trebuia sa primit un exemplar pe care sa-l pastrati acasa.
Poate intrebarea mea nu a fost sufucient de explicita.
Mesajul de la angajator suna astfel:
"Puteti intra in posesia Fisei Fiscale aferente anului 2011. Aceasta va este utila in cazul in care:
-doriti sa contractati un credit bancar, in cursul anului 2012;
-doriti sa virati 2% din impozitul pe venit al anului 2011, catre o societate non-profit (ONG);
-pentru depunerea declaratiei fiscale a anului 2011, la Administratia de domiciliu, daca ati realizat venituri si din alte surse decat cele salariale (din chirii, activitati independente, drepturi de autor etc.). Declaratia se depune pana la data de 15 mai 2012"
In afara de venitul salarial pe primele trei luni ale anului 2011, am beneficiat de concediu de maternitate si indemnizatie de crestere a copilului. In acest caz, e nevoie sa depun pana pe 15 mai 2012 vreo declaratie fiscala?
Avand in vedere ca nu ati realizat venituri si din alte surse nu trebuie sa depuneti nimic..
Dar poate dorit sa a virati 2% din impozitul pe venit al anului 2011, catre o fundatie (ceva cu ajutorarea copiilor bolnavi, batranilor...) dupa cum va lasa sufletul....