avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rata banca imposibilitate plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rata banca imposibilitate plata

Buna ziua,
Acum 4 ani mama era angajata la o firma unde avea 12 ani vechime si 3000 de Ron salar.La aceasta remuneratie a avut o rata la banca pt un credit de nevoi personale de 550 ron.Firma s-a inchis, a stat 6 luni in somaj, dupa care s-a angajat la o firma unde are 804 ron net dar aceeasi rata la banca.Este legal ca banca sa refuze sa ii recalculeza rata in functie de veniturile actuale, in sensul sa mareasca perioada?Cand se face un credit nu se ia in considerare faptul ca persoana in cauza trebuie sa ramana si cu o suma pt trai, din salar?Se poate face ceva?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:34, 5 Aprilie 2012
Cand se incheie un contract de creditare partile convin asupra unor clauze care trebuie respectate intocmai, asa cum au fost inscrise la momentul incheierii contractului. Se poate reveni asupra acestor clauze si se pot modifica numai prin acordul partilor.
Banca a acordat creditul raportandu-se la momentul incheierii contractului, obligatiile au fost asumate prin raportare la acel moment. Cand se contracteaza un credit se ia in considerare venitul realizat de debitor, insa nu este vina bancii ca acesta pe timpul derularii contractului nu mai realizeaza aceste venituri. Si banca, ca si alte persoane juridice de drept privat, este o societate al carei scop este realizarea de profituri.
Puteti solicita o reclaculare cu esalonare a ratelor pe o perioada mai mare decat cea stabilita initial in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bancile romanesti jecmanitoare ale clientilor ? criza este numai pentru clienti ? Ristina Ristina Am facut un credit de nevoi personale pentru o cunoastinta, la o Banca Romaneasca din Bucuresti. Criza, alte probleme au facut-o pe amica mea sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Plata credit ancut75 ancut75 Buna ziua, pentru un credit de nevoi personale la Banca, ale carui rate nu au mai fost platite de 2 ani de zile, dobanzile cumulate cu datoria au ajuns la ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua, In anul 2008 am obtinut un credit de nevoi personale cu ipoteca pe o durata de 30 de ani in valoare de 220 000 ron. Din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)