buna , as dori sa aflu si eu niste informatii sau pareri macar in legatura cu ce am patit saptamana trecuta in vama. Am fost oprit de garda financiara la un control mi s-a cerut cmr-ul scrisoarea de transport si am fost intrebat ce transport. Mentionez ca eram cu un tir cu frigorific si din cauza ca se face multa evaziune fiscala cu alimente carne fructe etc, transportate in acest tip de camioane am fost tras pe dreapta pt desigilare si control amanuntit. Bineinteles nu transportam carne sau altceva suspect pt evaziune ci electronice , vagonul fiind sigilat dealtfel. Inspectorul impins de o ravna extraordinara si cu atitudine flegmantica nu l-a interesat ca am acte pe ce transport , a zis ca nu are incredere ca duc ceea ce zic si mi-a rupt sigiliul de la firma expeditoare , a crepat putin usa , s-a uitat si a zis sa merg la colegul sau sa ma resigileze cu alt sigiliu de la ei . Mi-a dat un proces de sigilare-resigilare dar nu mi-a zis ca la descarcare trebuie chemata garda financiara , ca sa vedeti pe urma. Poate si din cauza atitudinii flegmatice si monosilabismului ce il avea ( da , nu , nu stiu..., vezi tu ). Eu am predat vagonul l-a alt coleg care a mers la descarcare si baietii, adica beneficiarii au vazut sigiliul "suspect" , procesul verbal de sigilare dar au fost prea ocupati sa se chinuie sa rupa sigiliul de metal, greu de rupt in loc sa citeasca ca scria pe foaia de resigilare ca trebuie sa cheme garda la descarcare si avea nr, de contact .
Bineinteles dupa o saptamana garda s-a autosesizat , a mers in control la firma , probleme etc.
intrebarea nr 1.
cine e responsabil pentru ruperea sigiliului ?
eu am sunat la garda si ziceau , dar nu stiu daca si ei erau siguri de asta, ca se va deschide proces pt ca s-a savarsit o infractiune si responsabil pentru aceasta "in mare parte'' este beneficiarul pt ca el trebuia sa cheme garda financiara pt desigilare si eventual soferul ca martor la desigilare.
Replica firmei este ca de ce nu a citit soferul tot ce scrie in procesul verbal , acela pe care colegul l-a dat lor si pe care nici ei nu s-au sinchisit sa-l citeasca pana abia dupa o saptamana cand s-au trezit cu garda la usa. Si vorbim aici de o firma de talie internationala cu ''fete si baieti'' la birouri si multe birouri deci nu erau habarnisti in acte si procese verbale (asa am crezut eu).