avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confiscare fara probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confiscare fara probe

Buna seara! Va scriu cat pot de scurt un caz la care astept parerile dvs.
I-am imprumutat autoturismul fratelui meu pentru a face o deplasare. La intoarcere, s-a oprit sa vorbeasca la telefonul mobil, la cateva clipe ajungang in acelasi loc doi politisti comunitari care i-au cerut sa se legitimeze si sa le arate ce are in autoturism, pe motiv ca au fost semnalate mai multe sustrageri de motorina din camioanele parcate in acea zona. Fratele meu find insotit de inca doi prieteni au fost legitimati, dupa care comunitarii ai observat doua bidoane de aprox 25 de litri in autoturism. Crezand ca este motorina sustrasa i-au perchezitionat, fratelui meu luandui-se si suma de 1400 Ron. Dupa verificarea continutului bidoanelor s-a constatat ca era un lichid cu miros de alcool, asa incat au fost chemati inspectorii Garzii Financiare, care au imobilizat la sediul lor autoturismul si apoi a fost sigilat pana la prelevarea probelor pt stabilirea continutului. Dupa aproximativ o saptamana am fost invitati la sediul Garzii Financiare pt desigilarea autoturismului si recoltarea probelor. Asa cum era normal, trebuiau recoltate trei probe identice, dintre care una mi se cuvenea mie, una mergea la laborator, iar una ramanea la Garda Finaciara. In momentul desigilarii s-a constatat ca sigiliul era rupt, iar autoturismul fusese deschis prin efractie, yala era rupta, iar din autoturism lipsea Radio-cd ul si continutul bidoanelor, sau acestea fusesera inlocuite. Au fost chemati reprezentantii politiei care au luat amprente si probe pt stabilirea autorilor. Inspectorii Garzii financiare au gasit in cele doua bidoane o cantitate de 50 de ml de lichid care a fost sigilat si trimis la analiza, intr-o singura proba, deoarece, sustin ei, cantitatea este prea mica pt a fi impartita in 3 probe.
Apoi autoturismul a fost resigilat, iar acum se astepta rezultatul probei de laborator.
Mentionez ca autoturismul este in leasing, iar eu il folosesc.
Intrebarea mea este urmatoarea: vi se pare legal sa mi se retina autoturismul atata timp cat nici continutul bidoanelor nu mai exista pt. ca a fost spart in timp ce se afla in garajul si paza Garzii Financiare, iar proba prelevata nu se mai poate dovedi a fi din continutul initial? Iar apoi cine va suporta distrugerea si furtul din autoturism? Societatea de asigurari sau Garda Financiara in a carui paza a ramas autoturismul? Mentionez ca acele bidoane contineau tuica necesara unor parastase ce urmau sa aiba loc, si nicidecum alcool. Mai pot recupera prejudiciul? Cum sa fac sa imi recuperez autoturismul? Am uitat sa mentionez ca acei comunitari nu au mai predat si suma de bani, care acum nu mai apare pe nicaieri. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:22, 26 Noiembrie 2009
Garda Financiara ar trebui sa suporte pagubele autoturismului. Suma respectiva 'confiscata' este problema separata ce tine de cei ce au efectuat confiscarea, deci ei trebuie trasi la raspundere pentru disparitia banilor respectivi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rupere sigiliu garda financiara pop.marius pop.marius buna , as dori sa aflu si eu niste informatii sau pareri macar in legatura cu ce am patit saptamana trecuta in vama. Am fost oprit de garda financiara la un ... (vezi toată discuția)
Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)
Condtii in care poti vinde alcool daca produci pana in 10hl/an neofitul neofitul In primul rand buna ziua. Vreau sa va cer ajutorul in urmatoarea problema. Daca sunt un producator mic de alcool (tuica) --- adica cum am vazut in lege (de ... (vezi toată discuția)