avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sigilare apometru neinstalat de firma autorizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sigilare apometru neinstalat de firma autorizata

In urma cu vreo 5 luni cand m-am mutat am schimbat un apometru de apa calda pentru ca avea ecranul matuit si nu se putea citi indexul.
Am achizitionat unul nou cu certificat metrologic si l-am montat personal fara sa apelez la un instalator autorizat sau firma.
Totodata am informat verbal administratorul despre inlocuire cu prima ocazie cand am platit cheltuielile de intretinere si am notat pe fluturasul in care am declarat indexul ( 0 m.c.) cum trebuie procedat pentru sigilare.
Nu am primit nicio indicatie din partea administratorului si am continuat sa declar indexul in mod real.
Intre timp fostul administratorul a fost inlocuit deoarece si-a dat demisia.
Mi-am propus sa intru in "legalitate" si sa apelez la o firma autorizata care sa sigilieze apometru respectiv si sa incheie proces verbal de sigilare.
Daca informez administratorul dupa executarea sigilarii sau prezint procesul verbal la o eventuala verificare a indecsilor este posibil sa am "probleme"?:(

Este prevazut in vreo norma specifica asociatiilor de proprietari obligatia informarii administratorului despre ruperea accidentala a sigiliilor sau inlocuirea apometrelor?
Sigilarea apometrului este normala dar imi este neclara procedura de resigilare, pe cine anunti, in cat timp, cine o face (asociatia, firma autorizata) si in mod deosebit daca apometrul trebuie inlocuit in mod obligatoriu de firma autorizata/instalator autorizat si temeiul legal.

M-am interesat la diverse firme pentru sigilare si preturile sunt echivalente pretului contorului sau chiar dublu!!:((
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2015
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:22, 11 Mai 2015
Resigilarea , mai nou, o poate face si comitetul executiv.
Apometrele se pot schimba oricand dar trebuie sa anuntati administratoru, sa citeasca indexul vechiului apometru si indexul noului apometru. Nu va treuie instalator autorizat dar trebuie sa montati apometrul asa cum scrie in instructiuni.
Pentru partea de index, apometrul este sigilat de producator. Dupa montarea apometrului in instalatie, acesta se sigileaza de catre administrator, instalatorul asociatiei sau un membru al comitetului, dupa cum s-a stabilit in asociatia dumneavoastra.
Acesata sigilare nu va costa nimic daca este o buna gestionare a asociatiei si va explic. Noi am cumparat acum vreo 10 ani un sigiliu si un Kg de plumb pentru sigilii. Totul a costat poate 20-40 lei suma trecuta pe cheltuieli gospodaresti ca si o matura sau o lampa de iluminat in casa scarii. Sigilarea, operatiunea, intra in sarcina fireasca a administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Contorizare GabiGheorghiu GabiGheorghiu Care este actul legislativ in baza caruia pina la o anumita data trebuiau contorizati toti utilizatorii ce beneficiaza de apa rece. (vezi toată discuția)
Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)