avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general fuziune prin absorbtie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

fuziune prin absorbtie

Societatea pe care o administrez este implicata intr-o fuziune. In cursul anului 2011 au fost parcurse toate etapele prevazute de lege (aprobare AGEA de principiu, intocmire si publicare Proiect fuziune in M.Of., aprobare AGEA finala a fuziunii in data de 28.12.2011). Dosarul complet (continand inclusiv Protocolul de predare-primire intre absorbanta si absorbita si bilantul de fuziune la 31.12.2011) a fost depus la Registrul comertului in luna ianuarie 2012 iar instanta a validat fuziunea in luna februarie 2012 dar nu a trimis inca hotararea la Registru in vederea inregistrarii ei. In aceste conditii, absorbita nefigurand ca radiata, se depune un singur bilant cu soldurile unificate sau fiecare din cele doua societati depune propriul bilant contabil la 31.12.2011?

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absortie carmenaurora carmenaurora BUNA ZIUA am inteles la ORC ca pentru fuziune prin absortie dintre 2 SRL, se depune in prima faza RAPORTUL DE FUZIUNE. as dori sa stiu concret ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Fuziune etapa a 2 a RAMONICI RAMONICI Buna ziua. In prima etapa am depus la registru proiectul de fuziune prin absorbtie pt 2 srl pe baza bilanturilor la 31.12.2009. Acum in etapa 2 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contabilitatea sc a taxelor registrului comertului in cazul fuziunilor emanuela73 emanuela73 In situatia in care o societate transfera mijloace fixe in alta societate ca aport de capital taxele percepute de Oficiul Registrului Comertului pentru ... (vezi toată discuția)