avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... factura fiscala pentru lucrari de constructii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

factura fiscala pentru lucrari de constructii

o firma de constructie incheie un contract de lucrari cu o societate.pe timpul executarii lucrarii firma emite 2 facturi in martie si aprilie si o situatie de lucrari in mai .pe 26 06 are loc receptia finala.Incepand cu 0106 2008 firma devine platitoare de tva
La un control al finantelor se dau jos cele doua facturi din contabilitate si se inreg in 26 06 2008 cf reeptiei ,automat sa calculat tva si accesorii?ESTE CORECT
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:28, 17 Iunie 2012
o situatie de lucrari(un model,o baza legala),ea trebuie acceptata de beneficiar?
0
Sigur ca situatia de lucrari trebuie acceptata de beneficiar. In afara de semnatura Dvs. in calitate de executant, situatia de lucrari trebuie sa mai contina semnaturile dirigintelui de santier si a beneficiarului lucrarii. Acesta poate verifica daca ceea ce ati inclus ca prestatie in situatii a fost sau nu executat, daca materialele incluse in devize respecta normativele si consumurile.

In cazul in care situatia de lucrari nu a fost semnata de beneficiar, inseamna ca acesta nu si-a dat acordul in privinta acesteia. In schimb, daca v-a facut plata si nu aveti situatie de lucrari intocmita, nu este in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila lucrari instalatii electrice mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati. Am preluat o societate de curand care are ca obiect de activitate lucrari de instalatii electrice (mai executa si ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie POMKINSKI POMKINSKI La asociatia de proprietari s-a efectuat reabilitarea termica prin programul Primariei.Lucrarile s-au terminat de mai bine de zece luni si receptia nu este ... (vezi toată discuția)