Buna ziua! Cazul meu este relativ simplu,dar nu stiu cum il pot rezolva.In luna iulie 2011 am instrainat un autoturism cu contract de vanzare-cumparare,unei persoane din alt judet decat cel in care locuiesc.Dupa semnarea actului am dus copie dupa cartea de identitate si dupa contractul de vanzare-cumparare la Administratia financiara si am luat certificat fiscal pentru cumparator,scotand astfel masina din proprietatea mea,oficial.In luna octombrie 2011 masina a fost reperata de autoritati,de trei ori ,in localitati diferite,circuland cu aceleasi numere si fara rovigneta,Drept pentru care,in urma cu cateva zile,am primit trei amenzi destul de consistente.Ce trebuie sa fac eu pentru a nu ajunge sa le platesc...si sper sa nu fie nevoie sa dau autoritatile in judecata...Sau cum e posibil...din moment ce la Fisc,masina nu mai figureaza ca fiind a mea?....Multumesc!
La organul fiscal ati radiat autoturismul din punct de vedere al platitorului de taxe si impozite. Trebuia sa faceti transferul de proprietate si la serviciul de inmatriculari auto. Din punctul meu de vedere, chiar daca la organul fiscal ati facut transferul, dvs. sunteti proprietarul in baza de date a serviciului specializat de evidenta a autoturismelor inmatriculate. Dvs. (intelegand si cumparatorul) v-ati oprit la mijlocul procedurii.
Incercati sa contestati, insa cu siguranta se va aduce proba ca dvs. sunteti proprietarul de drept inscris in evidentele serviciului inmatriculari auto si ca operatiunea de vanzare - cumparare a autoturismului nu a fost inregistrata ori nu s-a cerut inregistrarea ei.
ca ai scos certificat fiscal nu inseamna ca ai radiato ala ii trebuie la cumparator cind sio trece pe nume si de acolo de la politie ii da lui un certificat de radiere pe care til trimite tie si te duci la fisc la tine si deabia dupa aia esti sters din evidenta cu masina aia,asa ca cautal si iai cheile si placutele ca daca nu sio trece pe nume trebuie sa mai scoti un certificat fiscal ca astea sunt valabile doar 30 de zile si cind te duci sal scoti nu til da ca ai amenzile alea ale lui si le platesti tu
Radiere auto
rogilg_c4
Buna,
Pot radia de la serviciul de inmatriculari auto si de la taxa si impozite, un autoturism vandut si neinmatriculat de cumparator, daca detin cartea ... (vezi toată discuția)