avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general infiintare poprire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

infiintare poprire

Buna ziua am primit o scrisoare de la Administratia Finantelor Publice a mun. Bucuresti in legatura cu o adresa de infiintare a popririi.

Concret, in baza art. 149 alin. 5 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala , se infiinteaza poprirea asupra sumelor de bani datorate de dv. cu orice titlu debitorului urmator Ionescu X. , Sumele vor fi retinute si virtate in conturile trezoreriei etc
Poprirea se considera infiintata din momentul primirii adresei de infiintare.In acest sens aveti obligatia sa inregistrati atat ziua cat si ora primirii adresei de infiintare a popririi.
Impotriva prezentului inscris , cel interesat poate introduce contestatie la instanta judecatoreasca competenta in termen de 15 zile de la comunicare sau luare la cunostinta, in conformitate cu prevederile art.172-173 din Ordonanta Guvernului republicata nr.92/2003.

Potrivit dispozitiilor art 9 alin 2 2 lid d) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 cand urmeaza sa se ia masuri de executare silita nu este obligatorie audierea contribuabilului.

Ce este de facut in acest sens ? In contextul in care persoana in cauza este angajata ca si contabil la firma mea dar desfasoara activitatea de contabilitate la mai multe firme , deci are mai multe locuri de munca.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 10:25, 6 Aprilie 2012
ce treaba are poprirea dvs cu imprejurarea ca are mai multe locuri de munca?
sunteti ori ba debitorul contabilului dvs? si daca da..executati..
Mergeti urgent la administratia financiara de care apartineti si vedeti ,la biroul "executare silita" si va luati "Fisa pe platitor sa verificati din ce cauza se face propriri,care sunt sumele,daca e corect.
Administratorul sau contabilul poate face acest lucru.
Nu trebuie sa mergeti nicaieri.Dv. sunteti obligat sa dati curs executarii silite asupra debitului comunicat de finante( aveti calitate de tert poprit).Faptul ca debitorul are si alte locuri de munca, nu va priveste pe dvs. ca societate, oricum va primi executare pe toate sursele de venit( inclusiv si de la celelalte locuri de munca)In primul rand notificati AFP , cu data la care ati primit Poprirea, ca data de infiintare a popririi salariale, asupra debitorului( salariatei) , cuantumul debitului care nu trebuie sa depaseasca 1/3 din salariul net si data de efectuare a varsamantului.Cand finantele va stinge debitul, va va comunica incetarea executarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita intrebsieu intrebsieu Buna, va rog daca ma poate ajuta sa ma lamuresc cu o situatie de Executare Silita. Detin un PFA si am ramas restant cu plata la finante. Si am primit astazi ... (vezi toată discuția)
Poprire bvr bvr Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva sugestii. Am primit prin posta o adresa de infiintare a popririi pentru un salariat. Cum trebuie sa procedez in ... (vezi toată discuția)