Asociatia de proprietari din care fac parte are 13 salariati. As vrea sa stiu ce obligatii fiscale (taxe in legatura cu salariile) si ce obligatii social-juridice (protectia muncii, controale medicale, contract colectiv de munca, etc.) sunt reglementate legal in acest caz. Sigur, nu suntem societate comerciala, dar suntem persoana juridica.
Multumesc.
Banuiesc ca va referiti si la cenzori, presedinte ca angajati.Trebuie sa specificati care sunt angajatii deoarece pentru unii au CIM iar pentru altii ( cenzor si presedinte) este un contract de mandat (daca nu ma insel).
Mulţumesc de răspuns. Sigur că au forme legale, sunt salariaţi. Întrebarea nu se referea la obligaţii fiscale ci, de exemplu: obligativitatea de a le face protecţia muncii cu firmă specializată/plătită de angajator, de a face controale medicale periodice/plătite de angajator, existenţa contractului colectiv de muncă sau/şi altele.
Revisal
blugolf
am primit ameda de 10.000 ron pt ca nu am avut semnat un contract de munca DETERMINAT pe o perioda de 3 luni, pe foie semnatura la angajare si la incetarea de ... (vezi toată discuția)