Buna seara, as avea o nelamurire referitor la medicul de medicina muncii. Lucrez intr-o institutie publica si avem medic de medicina munci conform legii. La fiecare concediu medical doamna ne taxeaza cu 5 lei pentru viza pe care ne-o pune pe concediu. Problema nu ar fi totusi chiar atât de mare dar daca avem mai multe concedii medicale ne taxeaza pentru fiecare concediu cate 5 lei. Va dau exemplu cazul meu: in luna februarie am facut o conjuctivita virala si am avut 3 concedii medicale si doamna mi-a cerut 15 lei pentru vize. Oare este normal sa ma taxeze pentru fiecare viza ce o pune pe concediu medical? Este legala aceasta taxa? Si vreu sa mai zic ca nu mi se elibereaza nici un fel de bon fiscal pentru aceasta taxa.
Va rog frumos daca se poate sa imi dati si mie un raspuns. Va multumesc.
Medicul de medicina muncii are contract de colaborare cu institutia in care lucrati, deci este platit de catre aceasta, nu exista niciun motiv legal pt care sa va ceara bani pt viza certificatelor medicale, este cu siguranta o taxa abuziva, permisa doar de acordul tacit al salariatilor! Dar acest lucru nu o face mai putin ilegala!:thumbdown: V-as recomanda sa va adresati Casei judetene de sanatate si Colegiului Medicilor, succes
Va multumesc pentru raspuns. Intradevar exista un contract facut cu institutia noastra dar nu stiu exact ce scrie in el. Atunci cand am fost la viza mi-a spus doamna doctor ca: sa-i spun la sefa noastra sa nu mai ceara concediile medicale cu viza dansei pe ele si atunci nu este nici o problema. Oare poate sefa noastra sa ne oblige sa punem viza pe concediile medicale pentru a fi platite de catre institutie sau poate sa ni le refuze la plata?
Cand imi va trece boala ma voi duce la servici si am sa cer contractul sa vad ce este stipulat in el.
Doamna doctor este platita doar atunci cand face vizita la toata institutia sau daca cumva se angajeaza cineva.Va multumesc inca odata.
Avem un contract cu medicul de medicina muncii ca si medic de intreprindere, iar in contractul cu doamna doctor nu este stipulat aceasta taxa, numai taxe pentru "examnul clinic pentru angajarea si controlul medical periodic cu eliberarea fisei de apltitudinii in fisele individuale de protectia munci si taxa pentru intocmirea documentatiei pentru protectia maternitati la locurile de munca". Va multumesc inca odata.