avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietari sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietari sau nu?

buna seaemara tuturor,am si eu o problema daca cineva ma poate sfatui.la sfrsitul anului trecut eu si sotul meu am ajutat financiar pe soacra mea la cumpararea unei case suma cu care am contribuit a fost 1/2 din totalul cu care s-a achizitionat casa,si ca totul sa fie bine notatul ne sfatuieste sa facem actul de vanzare cumparare pe numele sotului si al meu(nuda propietate)iar soacra mea apare cu un uzufruct viager pe timpul vieti.acest sfat a fost dat de notar intrucat soacra mea mai are in afara de sotul meu inca 3 copii si un alt copil dintr-o alta casatorie,si asta pt ca ceilalti copii sa nu aibe dreptul la casa dupa moartea soacrei.dupa semnarea actului tot notarul ne spune ca ar trebui facut si un testament prin care soacra ne cedeaza noua dreptul ei dupa deces.am facut si acest testament si dupa semnarea lui notarul ne spune ca mai tarziu trebuie facut un alt act de vanzare cumparare intre mine , sotul meu cu soacra mea,ca numai asa ceilalti copii nu vin la drept dupa mama.intrebarea mea ar fi de ce notarul nu ne-a spus de la inceput ce trebuie facut eu explicandu-i in prealabil care este situatia si ce doresc eu si sotul meu,si ce drepturi au ceilalti copii insituatia pe care v-am expuso.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:37, 6 Aprilie 2012
Uzufructul se stinge ladecesul uzufructuarului, dvs reintergindu va dreptul de proprietate, adica nuda si posesia si folosinta. Daca ati cumparat de la un tert, o persoana straina, nu de la soacra dvs, ceilalti copii nu au la ce sa vina la mostenire....problema era daca dvs cumparati de la dansa cu clauza de uzufruct viager. Atunci ar fi fost prezumat acest contract ca donatie.
AM CUMPARAT CASA DE LA O TERTA PERSOANA,SI PT CE NE-A PUS NOTARUS SA MAI FACEM UN TESTAMENT
Testament la ce?
marianabrt a scris:

AM CUMPARAT CASA DE LA O TERTA PERSOANA,SI PT CE NE-A PUS NOTARUS SA MAI FACEM UN TESTAMENT

Probabil ca sa va ia banii... Nici eu nu vad care era rostul acelui testament. Cine l-a formulat? Ce anume continea? Ati spus ca pentru a va ceda voua "dreptul ei dupa deces". Care drept? De uzufruct viager? Pai acela este netransmisibil urmasilor!
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
Raoul_mw, utilizator
mai exact testamentul spune asa.eu subsemnata avand 5 copii prin prezentul testament dispun,las fiului meu si norei mele dreptul de uzufruct viager asupra imobilului compus din mai departe descrie ce anume si adresa nr inregistrare cadastral si continua ,intelegand sa-i desemnez legatari universali potrivit art 1056,alin. 2 cod civil.mentionez ca nuda propietate acestui imobil este detinuta de fiul si nora mea.mai spune ca acest testament respecta art.1044 si reprezinta ultima mea vointa.prin urmare acesta este testamentul,mentionez casa a fost cumparata de la o terta persoana,si revin cu intrebarea,ceilalti copii vor avea drept asupra imobilului cumparatde noi si soacra,ceilalti neparticipand cu nimic.multumiri

Alte discuții în legătură

Partaj nuda propietate Floarea Mihaela Floarea Mihaela Partaj nuda propietate Bună ziua! Am următoarea situație partaj nuda propietate apartament 3 camere,sa stabilit de către instanță cota de 50% din ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica bobota viorel bobota viorel ..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate izabell izabell Buna ziua, detin drept de nuda proprietate a unui imobil prin Contract de vanzare-cumparare iar mama drept de uzufruct viager. As dori sa stiu ce drepturi am ... (vezi toată discuția)