avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Buna ziua, detin drept de nuda proprietate a unui imobil prin Contract de vanzare-cumparare iar mama drept de uzufruct viager. As dori sa stiu ce drepturi am si ce trebuie sa fac in cazul in care mama cedeaza dreptul ei unei terte persoane prin testament sau sub alta forma(as dori sa-mi specificati daca se poate si altfel decat prin testament).Multumesc
Uzufructul nu se poate instraina. Fiind viager ( pe durata vietii) se stinge la decesul uzufructuarului, nudul proprietar consolidandu-si dreptul de proprietate.
Corecta mentiunea colegei @adutescu.
Uzufructul e incesibil.Numai beneficiul acestuia poate fi cedat.Insa acesta poate fi suspus inchirierii .

Prin urmare , nu exista niciun motiv de neliniste.Dumneavoastra aveti un drept de dispozitie (juridica si materiala ).Bunul nu poate fi instrainat.(decat prin acordul nudului proprietar si al uzufructuarului )
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica bobota viorel bobota viorel ..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)