buna seaemara tuturor,am si eu o problema daca cineva ma poate sfatui.la sfrsitul anului trecut eu si sotul meu am ajutat financiar pe soacra mea la cumpararea unei case suma cu care am contribuit a fost 1/2 din totalul cu care s-a achizitionat casa,si ca totul sa fie bine notatul ne sfatuieste sa facem actul de vanzare cumparare pe numele sotului si al meu(nuda propietate)iar soacra mea apare cu un uzufruct viager pe timpul vieti.acest sfat a fost dat de notar intrucat soacra mea mai are in afara de sotul meu inca 3 copii si un alt copil dintr-o alta casatorie,si asta pt ca ceilalti copii sa nu aibe dreptul la casa dupa moartea soacrei.dupa semnarea actului tot notarul ne spune ca ar trebui facut si un testament prin care soacra ne cedeaza noua dreptul ei dupa deces.am facut si acest testament si dupa semnarea lui notarul ne spune ca mai tarziu trebuie facut un alt act de vanzare cumparare intre mine , sotul meu cu soacra mea,ca numai asa ceilalti copii nu vin la drept dupa mama.intrebarea mea ar fi de ce notarul nu ne-a spus de la inceput ce trebuie facut eu explicandu-i in prealabil care este situatia si ce doresc eu si sotul meu,si ce drepturi au ceilalti copii insituatia pe care v-am expuso.multumesc
Testamentul nu este bun. Art 1056 alin 2 vorbeste de dezmembraminte ale dr de proprietate asupra totalitatii bunurilor determinate dupa natura lor sau la un dezmembramant asupra unei cote parti din universalitatea bunurilor determinate.
Ceea ce are d na are uzufruct al unui imobil , individualizat.
Se aplica dispozitiile de la art 746 NCC de la stingerea uzufructului.
Drept de proprietate
izabell
Buna ziua, detin drept de nuda proprietate a unui imobil prin Contract de vanzare-cumparare iar mama drept de uzufruct viager. As dori sa stiu ce drepturi am ... (vezi toată discuția)