avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare?

buna seara, in primul rand si vreau sa va rog sa imi dati si mie daca se poate un sfat, deci tatal meu e dat acum spre executare de catre o banca X. problema e urmatoarea imediat dupa decesul mamei tatal meu a aflat ca a fost pus cred ca de mama mea ca garand personal. creditul e luat pe firma si garant tatal meu cu o pensie de 750 RON pt un credit de 80 000 ron. imediat dupa aflarea decesului mamei, tata s-a trezit cu directoarea si inca 2 functionare au venit acasa, cand a deschis usa ca stiti sotia dvs a luat un credit si dvs nu ati semnat dupa 1 an aproape de cand a fost creditul. am fost la un avocat s-a facut o plangere penala la parchet plus contestatie la executare. in cadrul plangerii penale s-a facut un raport tehnic la politie in care ZICE CA Semnatura nu apartatine tatalui meu nici a mamei mele nici a directoarei bancii si a inca o functionare dar zice ca e posibil facut de cea dea doua functionara. in cadrul contestiei la executare sa mai facut o expertiza la inec a zis ca nu se poate stabili daca e tatalui meu si dupa aproape 2 ani s-a respins contestia motivand ca chiar daca nu e semnatura tatalui chiar daca e falsa el tot trebuie sa plateasca de pe urma mamei, dar nici a mamei nu e sigura , e totul inca la parchet. nu sa stabilit clar daca nici a mamei daca e. in cursul procesului contestiei s-au audiat martorii iar una cea care politia a zis ca e posibil ca ea sa fii semnat spune clar , chiar a citat-o judecatorul in sentinta "Stiu ca in data de 29. (cand mama mea a disparut) numita directoarea bancii plus inca o fata am mers la tatal meu ca acesta nu semnase contractul " chiar daca a trecut 1 an de cand sa luat creditul, desi nu firma mamei mele a luat banii banii au ajuns la alte 2 firme. Nu am mai avut posibilitate sa fac un nou angajament pentru recurs , asa ca ma ajutat o persoana care mi la facut destul de bine dar persoana respectiva a crezut ca in civil e ca in penal ca poate depune motivele intr-un memoriu separat si le-am depus mai tarziu si am fost la primul termen am cerut un termen de avocat ca aveam nevoie sa imi iasa hartia de la parchet. ni sa dat un termen. De la parchet se solutionase cu NUP , si nu am stiut am facut plangere impotriva rezolutiei si doamna prim procuror a admiso si a inceput urmarirea penala impotriva celor care au semnat din ce am inteles cu autor necunosc plus daca persoanele respective din cadrul bancii. la al doilea termen am dat sa depun o rezolutie de la parchet dar nu a acceptat si tipa dna judecator ca ne anuleaza ca nemotivat etc etc. acum am vazut ca banca care era a dat la o firma si l-au dat la un executor . pot sa incerc cu o contestie in anulare am inteles ? sa cer si suspendarea pana se solutioneaza penalul . pana se gaseste vinovatul ? dar fara plata cautiunii ca eu si tatal meu traim din pensia lui de 750 RON. va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:40, 7 Aprilie 2012
Nu aveti sanse sa castigati daca promovati o contestatie in anulare. La primul termen la care procedura va fi legal indeplinita contestatia va fi respinsa. In opinia mea instanta nu va suspenda solutionarea contestatiei in anulare pana la pronuntarea unei solutii in dosarul penal.

Contestatia in anulare este o cale de atac extraordinara, nesuspensiva de executare, care se poate exercita numai in cazurile si conditiile expres si limitativ prevazute de lege. Tot ce ati scris dvs. mai sus sunt chestiuni legate de fondul cauzei. Intr-o contestatie in anulare nu se discuta fondul cauzei. Postez mai jos art. 317 si art. 318 Cod procedura civila, ca sa puteti vedea daca puteti invoca unul din motivele prevazute in aceste prevederi. Parerea mea este ca motivele de la art. 318 Cod procedura civila ies din discutie.
Art. 317
(1) Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare, pentru motivele aratate mai jos, numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:
1. cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
2. cand hotararea a fost data de judecatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta.
(2) Cu toate acestea, contestatia poate fi primita pentru motivele mai sus-aratate, in cazul cand aceste motive au fost invocate prin cererea de recurs, dar instanta le-a respins pentru ca aveau nevoie de verificari de fapt sau daca recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond.
Art. 318
(1) Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale sau cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract semnat in fals al3xn01 al3xn01 Buna ziua si dupa cum am primit sfatul sa despart subiectele care le-am mai postat azi am facut asa, va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Cand ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita al3xn01 al3xn01 buna seara , as dori si eu niste informatii pentru urmatoarea speta. Deci tatal meu a fost garant personal intr-un credit la o anumita banca, un credit ... (vezi toată discuția)
In cat timp se depune apelul?? dayana5143 dayana5143 pe data de 13 iunie am avut ultimul termen in care imi \\"respinge actiunea ca fiind formulat tardiv, cu drept de apel in 10 zile , cererea se va depune la ... (vezi toată discuția)