buna seara , as dori si eu niste informatii pentru urmatoarea speta.
Deci tatal meu a fost garant personal intr-un credit la o anumita banca, un credit contractat de mama mea pe firma. Dar semnatura pe contractul de credit a tatalui meu e FALSA.
Mama mea a murit apoi noi ne-am judecat, am formulat contestatie la executare iar dupa 2 ani jumate aproape ne-a fost respinsa hotararea .
Tin sa precizez ca s-a facut si un dosar penal in urma plangerii depuse de tatal meu, aici s-a efectuat un raport tehnic stiintific in care zice ca semnatura nu e tatalui meu ci probabil a unei angajate a bancii , (au dat probe de scris mai multe persoane, tata, acte scrise de mama am depus (ea fiind decedata), directoarea bancii si o angajata. instanta nu prea l-a luat in considera si s-a mai facut o expertiza la INEC, care zice ca nu poate stabili daca e semnatura tatalui, bani de alta expertiza numai dispunem si asa ne-a fost respinsa contestatia.
Tin sa precizez ca in data de 29 iunie 2009 cand contractul era scadent mama mea a murit, iar in ziua aceea angajatele bancii au venit acasa si cand l-au vazut pe tata sa mirat nici nu-l cunosteau si l-au luat ca trebuie sa semneze ceva contract tata a zis ca nu semneaza. In timpul procesului au fost audiate directoarea bancii , angajata care politia zicea ca probabil a ei e scrisul, care a zis intr-o fraza care a fost scrisa si in comunicarea facuta de instanta ( " Mi s-a adus la constiinta faptul ca in 2009 dna directoare P. a bancii a mers acasa la G.(tatal meu), deoarce acesta nu semnase contractul de credit".
Imediat cum am primit hotararea de la instanta am declarat recurs. in care am scris ca declar recurs impotriva sentinentei nr.. x din x deoarce o consider netemeica si negala. motivele de recurs le voi inainte instantei de recurs pana la termen.
Faza e ca recursul l-am declarat pe 8.12.2011 si motivele le-am depus cu o saptamana inainte de termen pe 18.01.2012. si maine e procesul.
Astazi am primit o intampinare gasita aruncata pe langa cutia postala nu trebuia sa o primesc mai inainte? nu trebuia sa semnez pt ea? si as dori sa primesc un termen de avocat.
in intampinare solicita ei respingerea pe urmatoarele motive :
1 . exceptia netimbrarii( maine la termen depun timbru si taxa de timbru)
2.exceptia nulitatii recursului pentru motivare. si solicita anularea recursului ca motivat.
si eu as vrea un termen pentru avocat deoarece am facut o plangere la parchet in care astept o solutie pentru o solutie data de NUP autor necunoscut de parchet pentru semnatura.
Mi se poate anula recursul ? ca asa am inteles?
as dori dreptul pentru aparare ?
Sa nu fi iesit din depunerea motivelor de recurs...si sa pierdeti recursul din acest motiv...
Daca el nu a semnat ar fi trebuit dovedit si sa fi castigat procesul.
Pe citatie exista data la care ati primit intampinarea si aveti sanse daca s-a depus ieri sau astazi in cutia postala.
Faceti o cerere in scris prin care sa precizati ca vreti sa va angajati avocat.
deci recursul a fost declarat de catre tata. in recurs am zis doar declar recurs impotriva sentintei civile nr... din pe care o consider netemeinica si nelegala, dar am zis motivele de recurs le voi depune pana la termen. si faza e ca recursul a fost declarat pe 8 decembrie si motivele le-am depus cu 7 zile inainte de termen pe 18 ianuarie 2012 si termenul e maine. intampinarea depusa de banca abia azi am primit nu e nici o data pe ea, am gasit-o in posta nu am semnat pt ea nimic. dar in caz de nu imi va accepta dreptul pt aparare pot invoca urmatoarele :?
Cu privire la exceptia nulitatii recursului declarat, invoc dispozitia art.316 Cod procedura civila potrivit cu care dispozitiile de procedura privind judecata in apel se aplica si in instanta de recurs, avand in vedere ca hotararea ataca nu face parte din categoria celor supuse apelului, iar in cazul acestei cai de atac (a apelului) nemotivarea cererii, inauntrul termenului, nu este sanctionata cu nulitatea acesteia.
Mai mult decat atat, motivele recursului vizeaza netemeinicia hotararii atacate iar dispozitia art. 302 ind 1 Cod procedura civila se refera, la litera c, la motive de nelegalitate.
Pentru ca recursul declarat impotriva sentintei civile nr.3758 din data de 29.11.2011, se incadreaza in dispozitia art 304 ind 1 Cod procedura civila (in sensul ca hotararea la care am facut referire nu poate fi atacata cu apel) fiind un recurs declarat in termen, in care am mentionat ca motivele le voie depune intr-un memoriu separat, instanta este obligata sa analizeze cauza sub toate aspectele, independent de sustinerile mele.
Privitor la motivele ce le-am dezvoltat in cererea cu “motive de recurs” ce am depus-o la Tribunalul Tulcea la 18.01.2012, mi le mentin in totalitate