avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate srl

Buna ziua,

am si eu o rugaminte..unde gasesc temeiul legal al suspendarii activitatii unei firme, respectiv pentru un srl?
- care este perioada minima si maxima pe care se poate suspenda activitatea?
Daca o firma are activitatea suspendata pe 3 ani ...la sfarsiul celor 3 ani mai poate prelungi suspendarea? Ce se intampla dupa acesti 3 ani, trebuie sa mearga la Registrul Comertului, la finante sa mai faca ceva?
Daca nu se doreste reluarea activitatii?...ar mai putea suspenda activitatea? sau trebuie sa intre in lichidare? Care este procedura?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ALINA CAUC , Avocat 10:34, 6 Aprilie 2012
Temei: art. 237 alin. 2 din legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale. Dupa expirarea termenului legal se poate prelungi cu o alta perioada de trei ani. Registrul comertului opereaza din oficiu la notificarea persoanei interesate reluarea activitatii.
Activitatea unei firme poate fi suspendata pe maximum 3 ani (art.237 alin.2 teza finala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate suspendata irinatanase irinatanase buna ziua, am si eu o intrebare sotul meu a deschis o firma acum 3 ani si dupa 7 luni a suspendat activitatea. in februarie 2011 trebuie neaparat sa redeschida ... (vezi toată discuția)
01.05.2012 a expirat perioada de suspendare firma , ce fac? elicoidal elicoidal azi e 2.05.2012 si ieri 01.05.2012 , a expirat perioada de suspendare firma , 3 ani ce pot sa fac? le activez 2-3 luni si apoi pot sa le suspend din nou 3 ... (vezi toată discuția)
De cate ori se poate suspenda activitatea unei firme? derderian derderian am o firma care am ai avut suspendata activitatea intre 2001 si 2004. se mai poate suspenda acum, de exemplu intre 2010 si 2013??? va multumesc anticipat (vezi toată discuția)