avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate suspendata

buna ziua, am si eu o intrebare sotul meu a deschis o firma acum 3 ani si dupa 7 luni a suspendat activitatea. in februarie 2011 trebuie neaparat sa redeschida firma respectiva ca se termina perioada de suspendare, ce se intampla daca nu o putem redeschide deoarece nu avem bani sotul fiind somer de 2 ani de zile? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 15:49, 11 Noiembrie 2010
Reluarea activitatii se face din oficiu de catre registrul comertului la expirarea termenului pentru care ati solicitat suspendarea. Dupa trecerea a cel putin unei zile puteti sa mai faceti o suspendare de trei ani.
Am inteles...Mai am o intrebare. Certificatul de inregistrare si toate celelalte documente sunt inregistrate dupa vechiul CAEN. Se poate face din nou suspendarea pe inca 3 ani pe vechiul CAEN, sau trebuie modificat (asta insemnand ceva cheltuieli)? Va multumesc!
Primoris a scris:
Nu stiu ce sa zic, sad !?..
Eu unul nu am avut ocazia sa verific solutia oferita de tine, asa ca nu stiu daca functioneaza.
Ideea e, ca potrivit art. 237 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicata, durata suspendarii nu poate depaşi 3 ani.
O sa-mi vii cu argumentul ca aceea este o noua suspendare, nu o prelungire a celei vechi, etc.. dar nu stiu daca tzine !?..
Eu consider ca este corecta solutia data de colegul sad, si nu se pune problema in mod juridic de ”prelungire a celeilalte”, intrucat este in afara temenului initial de suspendare.
Sigur ca bine ar fi daca suspendarea noua s-ar realiza pe un an.
Daca nu suspendati in continuare veti fi obligata la plata de impozite si taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate srl crysenc21 crysenc21 Buna ziua, am si eu o rugaminte..unde gasesc temeiul legal al suspendarii activitatii unei firme, respectiv pentru un srl? - care este perioada minima si ... (vezi toată discuția)
01.05.2012 a expirat perioada de suspendare firma , ce fac? elicoidal elicoidal azi e 2.05.2012 si ieri 01.05.2012 , a expirat perioada de suspendare firma , 3 ani ce pot sa fac? le activez 2-3 luni si apoi pot sa le suspend din nou 3 ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma pentru a 2-a oara Oanamares Oanamares Buna ziua, doresc sa suspend pentru a 2-a oara activitatea unui SRL. Imi puteti da un model de cerere care se inainteaza la ORC ? Cererea se face in baza unei ... (vezi toată discuția)