avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ce acopera polita RCA in caz de accident?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ce acopera polita RCA in caz de accident?

Buna ziua,
Sunt nou pe acest site si din aceasta cauza imi cer scuze dak nu am ales bine forumul...dar am o problema urgenta in care va rog sa ma ajutati..:((
Zilele trecute am avut un accident usor - nu am cedat trecerea ... dar m-am inteles cu cel pe care l-am lovit si am facut intelegere amiabila. Toate bune si frumoase pana ce masina celui pagubit a ajuns in service... asiguratorul i-a spus ca polita rca pe care i-am dat-o nu acopera decat o anumita suma pt reparatie... diferenta care ramane dintre rca si costul total al reparatiei tb sa-l suporte pagubitul (el nefiind deacord si a spus sa suport eu aceasta diferenta).

Intrebarea mea este: nu tb ca asiguratorul sa acopere in totalitate costul reparatiei? De ce mai platim RCA? Si in ce masura mai poate contesta la politie constatarea amiabila de accident?
A! I s-a spus ca dak costul reparatiei este mai mare decat valoarea masinii o sa o declare dauna totala.... masina fiind din 2005 ( el neavand casco la masina)... acum asteapta devizul de reparatie al masinii de la service sa vada cat costa...

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.. :bow:
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 11:40, 6 Aprilie 2012
Mai multe detalii aveti aici
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu [o companie de asigurari] deea_n deea_n Buna seara!Acum o luna am avut un accident rutier in care autoturismul mi-a fost avariatdestul de grav.Cei de la [editat de admin] mi-au oferit o suma cu care ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)
Daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta? luoana luoana Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe ... (vezi toată discuția)