avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Intrebare - in ce conditii se poate ataca o succesiune de catre fiu in conditia in care nu s-a facut un testament de catre parinte . Caz ; mama moare , ea fiind singura (necasatorita) si avind 4 copii majori care nu locuiesc cu ea , iar unul dintre fii ei afla de decesul mamei dupa 3,5 ani ?
Se poate ca acesta din urma (fiul) sa nu mai primeasca nimic pe motivul ca ceilalti frati au impartit intre ei iar pe acesta nepunindul la socoteala ?
mentiune : toti copii sint legitimi !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:53, 7 Aprilie 2012
Imputernicirea se face prin procura autentica la notar
Mai exact , - eu imputernicesc pe cineva in strainatate care sa ma reprezinte in Romania , unde trebuie sa mearga cu procura si ce anume trebuie facut cu ea ?
Va multumesc anticipat pt informatii !!!
piemu a scris:

Dar cum se poate dovedi ca a stiut de decesul mamei ?
Ce procedura ar fi trebuit sa faca in cazul in care ar fi imputernicit pe alcineva sa se prezinte la ..? Notar sau ...unde anume ?

In mod normal cand cineva se prezinta la deschiderea unei succesiuni,notarul are datoria de a-l intreba daca mai are frati (sau in functie de caz,pretendenti la mostenire),si deasemenea sa faca verificarile necesare.
Trebuie sa mearga la dezbaterea succesiunii, atunci cand aceasta are loc si sa va reprezinte interesele. Ce e atat de greu de inteles?

Procura o prezinta notarului care o pastreaza in copie sau original, nu stiu procedura exacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Testament făcut de un frate, fără soție sau copii, uneia dintre surorile lui. se mai dezbate succesiunea cu ceilalți frați? gsenerg gsenerg Bună ziua, Fratele tatălui meu a decedat, neavând nici soție nici copii. Au rămas, ca posibili moștenitori, cei 4 frati ai defunctului, toți în ... (vezi toată discuția)
Poate sa faca succesiunea sau nu? roxi1379 roxi1379 Buna ziua, dupa moartea socrului meu, sotia lui mai exact soacra mea le-a facut o propunere copiilor ei ca la succesiunea care e programata in luna decembrie ... (vezi toată discuția)