Va rog frumos a-mi raspunde cit mai urgent la urmatoarea intrebare:
Am o salariat care a beneficiat de somaj in urma deciziei de concediere individuala , la terminarea somajului ( timp de 9 Luni) dupa 9 luni a dat societatea in instanta ptr a anula decizia de concediere , doresc sa stiu daca este incadrata corect in termenul in care putea beneficia de aceasta decizie de anuale a deciziei de concediere , intrucit stiam ca se pote contesta decizia de concediere in termen de 30 de zile de la comunicare
cu multumiri
contestatrea deciziei de concediere se face in termen de 30/45 zile de la comunicarea ei salariatei, din cate ne-ati relatat este clar ca aceasta contestatie este tardiv formulata , si in instanta veti invoca acest fapt , urmand a se respinge contestatia
Dupa intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011 , contestarea deciziei de concediere se face in termen de 45 de zile de la data comunicarii acesteia.
Este putin probabil de crezut ca decizia de concediere i-a fost comunicata dupa o perioada de 9 luni de zile ... daca da, atunci trebuie sa se incadreze in termenul de 45 de zile pentru a o contesta .
Daca nu , angajatorul are posibilitatea de a invoca exceptia prescriptiei dreptului la actiune a primul termen de judecata.... admiterea exceptiei va duce la respingerea actiunii.