avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizia de concediere / contestata -termen
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizia de concediere / contestata -termen

Va rog frumos a-mi raspunde cit mai urgent la urmatoarea intrebare:
Am o salariat care a beneficiat de somaj in urma deciziei de concediere individuala , la terminarea somajului ( timp de 9 Luni) dupa 9 luni a dat societatea in instanta ptr a anula decizia de concediere , doresc sa stiu daca este incadrata corect in termenul in care putea beneficia de aceasta decizie de anuale a deciziei de concediere , intrucit stiam ca se pote contesta decizia de concediere in termen de 30 de zile de la comunicare
cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 6 Aprilie 2012
contestatrea deciziei de concediere se face in termen de 30/45 zile de la comunicarea ei salariatei, din cate ne-ati relatat este clar ca aceasta contestatie este tardiv formulata , si in instanta veti invoca acest fapt , urmand a se respinge contestatia
Dupa intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011 , contestarea deciziei de concediere se face in termen de 45 de zile de la data comunicarii acesteia.

Este putin probabil de crezut ca decizia de concediere i-a fost comunicata dupa o perioada de 9 luni de zile ... daca da, atunci trebuie sa se incadreze in termenul de 45 de zile pentru a o contesta .

Daca nu , angajatorul are posibilitatea de a invoca exceptia prescriptiei dreptului la actiune a primul termen de judecata.... admiterea exceptiei va duce la respingerea actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie sanctiune disciplinara costel58 costel58 Am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului iar in decizie mi se specifica termenul de contestatie de 45 de zile(nu de 30 zile) Este valabil ... (vezi toată discuția)
Termen legal contestare decizie de concediere sabinna sabinna Va rog sa-mi spuneti, care este practica instantelor judecatoresti privind termenul de contestare a unei decizii de concediere, 30 de zile potrivit Codului ... (vezi toată discuția)
Concediere din initiativa angajatorului prin desfiintarea postului ContSters305382 ContSters305382 Buna ziua, Numele meu este C.D.. locuiesc in jud. Ilfov . Am fost concediata de la locul de munca din initiativa angajatorului, prin desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)