Fie formulati o invitatie la conciliere, respectand dispozitiile art.720-1 din cod pr. civila, fie ii actionati direct in judecata, pe OUG 119/2007 ( somatia de plata cu taxa fixa de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei, indiferent de cuantumul datoriei), cu respectarea disp. art.10 pct.4 cod pr.civila ( unde sa ii actionati in judecata:" in cererile privitoare la obligatiile comerciale, instanta locului unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii.")Sunt competente ambele judecatorii, atat cea din Teleorman ( nu ati spus exact unde) cat si cea din Constanta.
In Teleorman punctul de lucru este PLATFORMA U.V.C.P. din TURNU MAGURELE acolo am prestat noi serviciile pentru s.c. din Constanta. Am putea adresa cererea la Judecatoria TURNU MAGURELE? La Constanta e mai greu din cauza distantei. Ce documente trebuiesc anexate la cererea pe care o depunem la instanta inafara taxelor ? Invitatie la conciliere am facut dar nu au dat curs la discutie, acum nici la telefoane nu mai raspund, le-am trimis pe fax atatea notificari dar degeaba, nu am primit nici un raspuns decat confirmarea de primire a faxului . Multumesc mult pentru ajutorul mult asteptat pe care mi l-ati dat si va mai astept si cu alte sugestii !
Puteti introduce cererea privind somatia de plata la Judecatoria dinTurnu Magurele.Anexati copie xerox de pe factura despre care faceti vorbire, certificata conform cu originalul, semnatura si stampila.Nu anexati invitatia la conciliere, nu are relevanta in procedura somatiei de plata..
Este de recomandat o discutie amiabila specializata cu debitorul si apoi in functie de rezultate actionam in consecinta pentru a nu plati inutil taxe de timbru . Eu ma ocup cu asa ceva 9 ore pe zi.
Recomandarea d-v e buna dar nu-l pot contacta pe acest debitor, se ascunde . De 3 luni ne chinuim sa purtam o discutie amiabila dar fara nici un rezultat, ne-a tot mintit, se ascunde este un om fara bun simt. Trebuie sa actionam pe cale legala ca nu se mai poate doar asa vom recupera banii. De ce credeti ca vom plati inutil taxele? Daca ai cati-va beneficiari ca acestia te duci la fund (dai faliment) iar ei au bani de cumpara activele societatilor care sant in faliment (la licitatie) cum au cumparat acum UVCP de la Turnu Magurele. multumesc pt ajutor si va mai astept cu spete asemanatoare.
Alte discuții în legătură
Somatia de plata
manuelle
Este posibil ca in cazul chemarii in instanta a unui debitor prin somatie de plata sa se ceara judecarea cazului fara citarea partilor? Va multumesc. (vezi toată discuția)