avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua
am primit hotararea de divort cum trebuie sa procedez mai departe mi se anuleaza certificatul de casatorie ,mai merg la primarie
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dorel Dulau , Consilier juridic 20:51, 6 Aprilie 2012
Daca hotararea de divort a fost pronuntata cu desfacerea casatoriei, asteptati 30 de zile si o faceti definitiva si irevocabila.
Certificatul de casatorie va fi anulat automat, de aceea l-ati depus in original la intentarea actiunii de divort.
Dupa numele pe care l-ati abordat ca user, jjjjjjjjjj@, nu-mi pot da seama ce gen sunteti, ca sa va mai dau alte indicatii, pentru ca femeile mai au alte drumuri de facut fata de barbati.
EX: de schimbat buletinul, contul la banci, pasaport, etc...
Dar toate numai dupa ce hotararea ramane definitiva si irevocabila.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
In baza hotararii instantei judecatoresti certificatul de casatorie nu mai produce efecte juridice fiind anulat! Nu mai aveti alt drum de facut la Primarie pentru anularea certificatului de casatorie! SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat casatorie anescumaria anescumaria buna ziua! as vrea sa-mi explicati va rog cum stau lucrurile in urmatoarea situatie : sunt divortata de pe 14 ianuarie a.c. azi, fostul sot mi-a cerut ... (vezi toată discuția)
Divort deese deese Buna ziua, Cum as putea s adivortez in Romania, dat fiind faptul ca sunt divortata in tara unde m-am casatorit si acum vreau sa fiu si in Romania. De ... (vezi toată discuția)
Legal sunt sotie sau nu? ContSters114404 ContSters114404 M-am casatorit in 1980, iar in 1991 am divortat. In urma casatoriei am doi copii care acum sunt de 19 si 21 ani. La divort am fost doar eu iar sotul nu a fost ... (vezi toată discuția)