Buna ziua. Am tot incercat sa aflu un raspuns si nu reusesc.
Un ONG care a depus un proiect sa primeasca bani de o directie a statului, poate finalmente sa primeasca acei bani daca mandatarul ONG-ului este presedintele la tineret al unui partid politic, iar in comisia de evaluare a dosarelor depuse este formata din membri ai acelasi partid?
Multumesc
Ia ganditi-va la situatia fostului ministru al muncii Botis. Sincer, fara sa intram in detalii legislative, nu vi se pare ca ar fi o situatie potential periculoasa pentru ONG?
Ideea e ca o anumita institutie a statului a organizat un concurs de proiecte. ONG-ul meu a depus un proiect exceptional de bine facut. La rezultate insa am fost respins, motivatia lor fiind: "proiectul nu se incadreaza in prioritati" (va spun clar ca se incadreaza 100%). Ce am aflat insa e faptul ca proiectul unui alt ONG a fost aprobat. Dar aici intervin urmatoarele: presedintele acelui ONG este si vicepresedintele de la tineret al unui partid aflat la guvernare (partid mic, dar ce conteaza?). In comisia de evaluare a dosarelor au fost 3 persoane dintre care 2 din partidul respectiv. Directorul institutiei respective care acorda aceste finantari a fost fondatorul ONG-ului castigator, actualmente pastrandu-si inca si calitatea de membru al acelui ONG...si evident si calitatea de membru de partid si inalt functionar al statului. E ok? Eu spun ca NU