avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sot si sotie membrii fondatori si cu functii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sot si sotie membrii fondatori si cu functii de conducere la ong

Sotul si sotia pot face parte dintr-o asociatie, adica pot fi membrii fondatori si pot ocupa functiile de presedinte si vicepresedinte?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:27, 2 Februarie 2012
Da, pot face parte dintr-un ONG ambii sotii ... daca in statutul ONG-ului nu este prevazuta vreo interdictie in acest sens, atunci sotii pot ocupa functii de cndcere.
Da. Pot fi membrii fondatori si in general, pot ocupa si functii de conducere. Acum, sunt asociatii care au impus unele restrictii referitoare la ocuparea de functii de conducere din partea ambilor soti, dar aceasta abordare tine strict de politica interna a respectivei asociatii.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
Situatia e mai complicata. In hotararea generala presedintele si vicepresedintele asociatiei si-au dat demisia si tot in cursul acelei hotarari s-a luat decizia ca eu sa devin presedinte. Acum, eu trebuie sa completez cele doua locuri ramase neacoperite, functia de vicepresedinte si cea de secretar general. In functia de vicepresedinte e voie sa fie trecuta sotia mea?
Pai la dumneavostra functiile de conducere nu se aleg? Cum sa completati dumneavoastra functiile ramase libere?
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
Cine sa aleaga? Din 3 membrii, 2 si-au dat demisia, iar unul e presedinte...dar cei 3 membrii au fost membrii fondatori. Cred ca intai trebuie sa se schimbe actul constitutiv si statutul, unde sunt inclusi inca 2 membrii fondatori, iar daca cei care si-au dat demisia printr-o hotarare aga spun (inainte sa isi dea demisia) ca cel care ramane membru fondator e ales in in functia de presedinte..nu e normal, sau legal ca presedintele sa caute alti doi membrii fondatori?

Alte discuții în legătură

Retragere membru fondator ong/asociatie ajutor91 ajutor91 Ce acte trebuie intocmite la retragerea unui membru fondator ? Dar la cooptare nou membru si schimbare vicepresedinte ? Care sunt pasii care trebuie parcursi ... (vezi toată discuția)
Numar fondatori asociatie sfprof sfprof Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: asociatie cu 3 membri la infiintare, ulterior un membru care era si vicepresedinte se retrage, iar un ... (vezi toată discuția)
Preluare asociatie(ong) Tutumaria Tutumaria Buna ziua, Doresc sa preiau o asociatie alaturi de alti 2 parteneri. Prima problema intampinata a fost faptul ca unul din actualii membrii era plecat in ... (vezi toată discuția)