avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere membru fondator Ong/Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere membru fondator Ong/Asociatie

Ce acte trebuie intocmite la retragerea unui membru fondator ? Dar la cooptare nou membru si schimbare vicepresedinte ? Care sunt pasii care trebuie parcursi ?:sorry:
Ma poate ajuta cineva ? :(:sorry:
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:47, 21 Iunie 2016
Faceți o hotărâre a asociaților și un act adițional prin care să se hotărască ceea ce doriți: retragere, cooptare, schimbare și stabilire vicepreședinte. Toate în aceeași hotărâre a asociaților.
Pentru cooptarea unui nou asociat este necesar și cazierul fiscal.
Multumesc mult. Stiti cumva daca documentele care le depun pot fi sub semnatura privata sau doar la avocat ?
La acest moment asoc dvs are personalitate juridica deci hot AG tb stampilata cu stampila asoc si semnata de membrii prezenti,daca modif si actul constitutiv sau statutul actele aditionale tb sa fie stampilate de un av(.data certa etc)
Hotărârea asociaților, actul adițional sau statutul trebuie atestate de avocat sau autentificate la notar.
Persoana in cauza depune in scris catre conducerea asociatiei decizia sa ca de la data de.. renunta la functiile detinute dar si la calitatea de membru. El ramane totusi cu numele in acte ca membru fondator, asa cum figureaza el acolo.
In acelasi timp, atrageti alte persoane care doresc sa devina membrii cu drepturi depline si care depun in scris cererea de adeziune la asociatie care vor fi analizate si votate de catre comitetul de conducere. Tot comitetul de conducere va lua act de decizia depusa de membrul care renunta la functia de conducere.
Apoi se convoaca adunarea generala care printre punctele de pe ordinea de zi sa fie si alegerea noii structuri de conducere.
Procesul verbal al adunarii generale se va depune la judecatorie impreuna cu alte acte, asa cum scrie si in mesajul anterior. Apelati pentru atestarea de la avocat pentru ca e mai ieftin fata de notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere acte retragere membru fondator asociatie ClaudeStoica ClaudeStoica Buna ziua, in situatia in care un membru fondator al unei asociatii isi manifesta dorinta de retragere din Asociatie(asociatia are doar 3 membri, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Modificare acte asociatie (ong) primavara2015 primavara2015 buna ziua, am intrat de curand intr-un ONG...am particpare majoritara de altfel...am mici nelamuriri totusi: - dat fiind ca un membru din cei 3 membri ... (vezi toată discuția)
Retragere membrii fondatori ong ( asociatie) ClaudiaLoredana ClaudiaLoredana Buna ziua, as avea nevoie de niste lamuriri referitoare la modificarea actelor constitutive ale unui ONG, si anume: - in cazul retragerii tuturor membrilor ... (vezi toată discuția)