avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere membrii fondatori ONG ( asociatie)
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere membrii fondatori ONG ( asociatie)

Buna ziua,
as avea nevoie de niste lamuriri referitoare la modificarea actelor constitutive ale unui ONG, si anume:
- in cazul retragerii tuturor membrilor fondatori, cine semneaza Procesul Verbal al Adunarii Generale a Asociatilor si cine semneaza actul aditional modificator al actelor constitutive?
- este necesara refacerea actelor constitutive ale Asociatiei?
Cel mai recent răspuns: ClaudiaLoredana , utilizator 13:13, 22 Iulie 2015
In primul rand inainte de asi depune cererile scrise prin care va anunta ca renunta la toate functiile si la calitatea de membru, sa aprobe comitetul director cererile ca adeziune a altor membrii.
Apoi cei care doresc depun hartiile de renuntare, se numeste un presedinte interimar de catre comitetul director si se va convoca adunarea generala cu membri care sunt la aceasta data cu drept de vot. Apoi procesul verbal al adunarii generale si cu tabelul cu semnaturile celor prezenti (care cuprinde si componenta noii echipe de conducere) se depune la judecatorie. Membrii fondatori raman acolo in actele de constituitr iar pentru retragerea lor nu se mai anunta ceva in plus la judecatorie.
Urmariti daca credeti ca e nevoie sa actualizati/imbunatatiti statutul cu ocazia acestei adunari generale.
Multumesc frumos!
In aceasta situatie, logic ar fi ca actul aditional modificator al actelor constitutive sa fie semnat de catre noii membrii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere acte retragere membru fondator asociatie ClaudeStoica ClaudeStoica Buna ziua, in situatia in care un membru fondator al unei asociatii isi manifesta dorinta de retragere din Asociatie(asociatia are doar 3 membri, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Retragerea dintr- un ong a 2 membri fondatori mariabad mariabad Un ONG are 3 membri.Isi depun cerere de retragere 2 .Ce demersuri trebuie sa fie facute? (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale Offset Offset Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Am infiintat o Asociatie ONG in decembrie 2020, 3 membrii fondatori. Acum, unul din membrii fondatori ... (vezi toată discuția)