avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sot si sotie membrii fondatori si cu functii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sot si sotie membrii fondatori si cu functii de conducere la ong

Sotul si sotia pot face parte dintr-o asociatie, adica pot fi membrii fondatori si pot ocupa functiile de presedinte si vicepresedinte?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:27, 2 Februarie 2012
Actul constitutiv si statutul nu se schimba atunci cand se aproba solicitarile de a deveni membri in ong. Cu alte cuvinte, doar persoanele care au pus bazele ong-ului sunt considerate membrii fondatori. In rest, orice persoana care devine membru , conform procedurii interne si prevederilor din statut, e denumit membru si se bucura de toate drepturile si obligatiile aferente.
Dumneavoastra atrageti cateva persoane ca membrii, convocati adunarea generala de alegeri a noii conduceri dar si de aprobare a situatiilor financiare (bilant) care trebuie depuse la finante. Noua componenta a organelor de conducere, asa cum rezulta din procesul verbal al adunarii generale, o inregistrati la judecatorie.
Va multumesc pentru raspuns. Dar membrii fondatori, 3 din 4 vor sa iasa din asociatie, iar eu raman singur. In cazul acesta nu trebuie sa se schimbe statutul si actul constitutiv, sau doar trebuie un act aditional in care sunt trecuti noii membrii?
Daca tin neaparat sa nu mai figureze acolo, da, schimbati si actul constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere membru fondator ong/asociatie ajutor91 ajutor91 Ce acte trebuie intocmite la retragerea unui membru fondator ? Dar la cooptare nou membru si schimbare vicepresedinte ? Care sunt pasii care trebuie parcursi ... (vezi toată discuția)
Numar fondatori asociatie sfprof sfprof Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: asociatie cu 3 membri la infiintare, ulterior un membru care era si vicepresedinte se retrage, iar un ... (vezi toată discuția)
Preluare asociatie(ong) Tutumaria Tutumaria Buna ziua, Doresc sa preiau o asociatie alaturi de alti 2 parteneri. Prima problema intampinata a fost faptul ca unul din actualii membrii era plecat in ... (vezi toată discuția)