avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CAT POATE DURA O ANCHETA?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CAT POATE DURA O ANCHETA?

La 31 aprilie 2008 autoturismul meu a fost lovit din spate de o motocicleta condusa de o persoana cu alcoolemie de 0.77 in aerul expirat , fara permis ptr motocicleta, fara asigurare , fara casca. In urma accidentului a rezultat o victima , cea de-a 2 persoana de pe motocileta , tot fara casca, tot baut .A 2 persoana de pe motocicleta a necesitat 25 zile de internare , iar dupa aceasta perioada a parasit spitalul pe propria raspundere Cel care a lovit masina refuza sa-mi achite costul reparatiei masinii iar politia nu a incheiat ancheta.(
Intrebarile mele sunt:
1) Exista un termen legel pana la care trebuie incheiata o ancheta a politiei?
2)Este legal ca politia nici dupa 7 luni sa nu-mi elibereze nici un act prin care eu sa-l pot actiona in judecata pe vinovat?
3) exista un termen dupa care eu sa nu mai pot face nimic sa-mi recuperez paguba?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:07, 28 Noiembrie 2008
Nu exista un termen legal in cazul dvs.
Dar termenul anchetei trebuie sa fie rezonabil.

Daca vreti sa deschideti judecata civila adresati o cerere si solicitati ce doriti.

Daca respectivul va fi trimis in judecata va puteti constitui parte civila in procesul penalNu ar fi o problema timpul.

Daca nu va fi trimis in judecata penala, termenul pt ca dvs sa il actionati in judecata este de 3 ani de la data producerii accidentului in cazul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma tania63 tania63 in urma unui accident de circulatie masina mea a fost avariata iar ancheta este inca la biroul de cercetari penale , dupa 9 luni (persoana care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Ancheta stagnata datorita politiei rutiere laura_maria laura_maria Buna Ziua Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema. Este vorba despre un accident rutier i in urma caruia fratele meu de 20 de ani si un prieten al ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala din culpa cu 60 de zile ingrijiri medicale vlad_86 vlad_86 Buna ziua, Am fost implicat intr-un acident ce circulatie ,la volanul unei masini am pierdut controlul volanului si masina sa raspturnat rezultad 2 victime ... (vezi toată discuția)