avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... INSTIINTARE RETINERE PERMIS ...UITATA ???
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

INSTIINTARE RETINERE PERMIS ...UITATA ???

In ianuarie 2007 am facut recurs la un P.V intocmit de Pol.Romana in care imi pierdeam dreptul de a conduce pe drumurile publice timp de 30 zilesi bineinteles amenda din cauza unei depasiri "imaginare" ( dupa parerea mea ) pe trecerea de pietoni. In decembrie 2007 ( dupa multe termene ...si doua instante ) pierd procesul cu mentiunea 'definitiv si....irevocabil ". Din decembrie 2007 de cand am pierdut procesul si pana in prezent....nu m-a "deranjat"....nimeni pana cand un amic mi-a zis 'vezi ca trebuia sa te duci singurel sa-l predai cu manuta ta " si atunci am intrat in panica !!!! In continuare m-am prezentat la Pol rutiera din orasul meu...cu buletinul in mana intreband de "starea" permisului meu. Acolo am primit raspunsul precum ca sunt in proces si mai departe nu se stie daca am pierdut sau nu. Nu aveau nici o informatie.Acum vine intrebarea "CHEIE" !!!
CAND SE PRESCRIE ACEASTA FAPTA ??? ( avand in vedere ca a trecut atata timp si nimeni nici eu nici "ei" nu am stiut ce este de facut ) sau NU SE PRESCRIE VREO DATA ??? . Mai departe ce am eu de facut....cat mai favorabil pt mine ( bineinteles ) !!! Va multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: jakjak , utilizator 14:34, 5 Decembrie 2008
Legalizati hotararea prin care s-a respins contestatia dvs. ( sa aiba mentiunea definitiva si irevocabila), apoi mergeti cu aceasta la Politie, impreuna cu o cerere prin care solicitati sa va returneze permisul de conducere.Anexati si chitanta cu plata amenzii.
Deoarece nu dati amanunte, nu pot sa va indrum concret.Sper numai sa nu mai fie nevoie sa dati din nou examen pentru a va elibera permisul auto.Dupa ce veti duce hotararea judecatoreasca si veti depune cererea, veti sti exact care este situatia.
Am uitat sa specific , ca odata cu ordonanta de urgenta din vara anului 2007 prin care Politia Romana restituie permisul conducatorului auto 'inculpat"....subsemnatul ARE permisul in original si la ora actuala. ASADAR , EXISTA PERIOADA DE PRESCRIERE pt pedeapsa ??? ( avand in vedere aceasta perioada mare 05.12.2007 - 29.11.2008 ) Multumesc foarte mult !
:sorry:....Nu stie nimeni de "speta' asta ???? Ajutoooor !!!!
@ jakjak.
Nu-i de mirare ca nu "sare" nimeni.
Daca ne dai shi noua totusi ceva informatii mai coerente poate te putem ajuta. Insa din moment ce in prima faza faci referire la un proces care incepe in ianuarie 2007 si se sfarseste in decembrie 2007, dupa care in a doua faza ne spui ca procesul a fiintat in perioada 05.12.2007 - 29.11.2008, este destul de greu sa ne facem o parere.
Nu mai amintesc ca faci vorbire despre o ordonanta de urgenta din vara anului 2007 precum si de faptul ca esti "inculpat" - ultima parte schimband cu totul datele problemei. Aici nu ne "jucam" cu acesti termeni. Astept(am) niste date mai precise.
Av. Adrian Posdarie
Totul este foarte simplu ! In ianuarie 2007 mi se intocmeste P.V de contraventie cu propunere de suspendare pentru permis de 30 zile si amenda.
Contest P.V catre comandantul Pol rutiere care ulterior , serviciul Politiei rutiere trimite catre Jud spre solutionare.
Pierd procesul la Judecatorie ( in tot acest timp circul cu dovada de circulatie prelungita din luna in luna....pana in august sau sept cand se da o ordonanta de guvern prin care se inapoiaza permisul de conducere celor aflati in procese pana la solutionarea definitiva si irevocabila a procesului ). Ulterior fac apel la Tribunal pt contestarea deciziei Judecatoriei.
Pierd si la Tribunal si ramane sentinta "definitiva si irevocabila " in decembrie 2007. De atunci si pana in prezent eu asteptam sa-mi trimita cineva...sa-mi comunice sa predau permisul....dar nimic. Practic vorbind din Decembrie 2007 si pana in prezent eu am condus...si conduc bine merci...fara sa ma intrebe nimeni de sanatate.
Avand in vedere descrierea de data asta detaliata a ceea ce s-a intamplat va rog sa-mi spuneti si mie : EXISTA O PERIOADA DE PRESCRIPTIUNE a pedepsei ? ??...
Avand in vedere ca m-am prezentat la Pol( zilele trecute ) cu buletinul in mana sa intreb in ce "stare " este permisul meu si mi s-a raspuns ca ei "vad" ca sunt in proces ...dar nu au primit nici un raspuns de la Tribunal.
Va multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Vrei sa predai permisul auto in urma unei hotarari si nu poti, iar termenul curge dorianlakatos dorianlakatos M-am lovit tare de o problema si anume: Pe 27 mai 2014 mi se respinge apelul facut la Tribunal, asta insemnand ca trebuia sa predau la Politie permisul de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie suspendare permis romi_codrean romi_codrean salut as vrea sa aflu pareri in urmatoarea speta cu care se confrunta un coleg in mai 2007 a fost surpris in timp ce circula in localitate cu 104 km/h adica ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea ... (vezi toată discuția)